Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunțat sentința în dosarul utilajelor furate din state ale Uniunii Europene


8 decembrie 2014 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Curtea de Apel Alba Iulia a dat publicității vineri, 5 decembrie 2014, un comunicat cu privire la sentința pronunțată în urma judecării dosarului cunoscut opiniei publice ca „Dosarul utilajelor furate din state ale Uniunii Europene”.

Rezumatul sentinței:

În urma aplicării legii penale mai favorabile cu privire la cei 27 de inculpați, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus pe scurt următoarele:
Condamnarea a 24 dintre inculpați (pentru săvârşirea în principal a infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, furt calificat, tăinuire sau alte infracţiuni, după caz) după cum urmează:
– 14 inculpaţi la pedepse principale cuprinse între 3 ani şi 2 luni închisoare până la 11 ani închisoare cu executare la care se adaugă pedepsele complementare şi accesorii, după caz, a interzicerii unor drepturi. Toţi aceşti inculpaţi condamnaţi la pedeapsa închisorii cu executare aveau antecedente penale;
– 10 inculpaţi (care nu aveau antecedente penale) la pedepse principale cuprinse între 1 an şi 2 luni până la 4 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepselor la care se adaugă pedepsele complementare şi accesorii, după caz, a interzicerii unor drepturi precum şi respectarea măsurilor de supraveghere şi executarea obligaţiilor care le revin pe perioada termenului de supraveghere.

Încetarea procesului penal cu privire la inculpatul L. A. I., în prezent decedat.

Achitarea inculpaţilor T. I. şi S. L. de sub învinuirea săvârşirii infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat şi infracţiunii de favorizare a infractorului în baza art. 16 alin. 1 lit. a Cod Procedură Penală (fapta nu există).

Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă, poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare iar competenţa de soluţionare a apelului revine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.”

 

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică