« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Modificări privind cheltuielile de publicare a actelor în Monitorul Oficial
09.12.2014 | JURIDICE.ro

Drept Timisoara
Secţiuni: Fiscalitate, Lege 9 | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , ,
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 886 din data de 5 decembrie 2014 a fost publicata Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 76/2014 privind modificarea unor acte normative si pentru aprobarea platii cotizatiei anuale a Romaniei ca membru in Parteneriatul pentru o Guvernare Deschisa (Open Government Partnership).

1. Modificarea Legii nr. 202/1998 privind organizarea Monitorului Oficial al Romaniei

Prin Ordonanta de urgenta se reglementeaza ca, incepand cu data intrarii sale in vigoare, dispozitiile art. 20 din Legea nr. 202/1998 sa prevada ca toti emitentii suporta cheltuielile determinate de publicarea actelor in Monitorul Oficial al Romaniei, pe baza tarifelor aprobate anual prin hotarare a Guvernului, la propunerea Secretariatului General al Guvernului.
De asemenea, se stabileste ca pentru actele Guvernului si deciziile prim-ministrului cheltuielile de publicare se suporta din bugetul Secretariatului General al Guvernului, iar pentru actele Parlamentului, din bugetul Camerei Deputatilor, cu exceptia rapoartelor prezentate Parlamentului, ale caror cheltuieli de publicare se suporta de catre autoritatile publice respective.

2. Modificarea OUG nr. 101/2011 privind reglementarea conditiilor pentru vanzarea unor imobile, proprietate privata a statului, aflate in administrarea Regiei Autonome „Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat”

Se stabileste ca, prin derogare de la prevederile Legii nr. 500/2002 privind finantele publice, din sumele obtinute prin vanzarea imobilelor, proprietate privata a statului, aflate in administrarea R.A.-A.P.P.S., dupa deducerea cheltuielilor prevazute la alin. (1), un procent de 50% se face venit la bugetul de stat, cu alocarea sumelor respective pentru cheltuieli de natura investitiilor, iar un procent de 50% ramane la dispozitia R.A.-A.P.P.S. pentru lucrari de modernizari si investitii la imobilele proprietate publica a statului, la imobilele in care functioneaza institutii publice si pentru intretinerea bunurilor mobile aflate in domeniul public sau privat al statului si administrate de R.A.-A.P.P.S., precum si pentru acoperirea cheltuielilor pentru conservarea, protectia, intretinerea, repararea si functionarea bazei materiale de reprezentare si protocol administrate de catre R.A.-A.P.P.S.

3. Incepand cu anul 2015 se aproba plata cotizatiei anuale ce decurge din calitatea Romaniei de membru in Parteneriatul pentru o Guvernare Deschisa (Open Government Partnership), conform notificarilor structurii de cooperare internationala respective.

Contributia anuala se suporta de la bugetul de stat, din bugetul Secretariatului General al Guvernului.

 
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.