« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

DNA-Ploiești. Folosire sau prezentare de documente ori declarații false, fals în înscrisuri sub semnătură privată. Trimitere în judecată
08.12.2014 | Mădălina MIHALCEA, Georgiana-Camelia LUCIU, Mădălina MIHACEA

JURIDICE - In Law We Trust

DNA-Ploiești. Folosire sau prezentare de documente ori declarații false, fals în înscrisuri sub semnătură privată. Trimitere în judecată.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:
G. R., cetățean francez, asociat unic și administrator al SC Agroli Group SRL Crevedia, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor concurente:
– participației improprii la săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare de documente ori declarații false, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene,
fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (două acte materiale).
SC AGROLI GROUP SRL, în sarcina căreia s-a reținut infracțiunea de folosire sau prezentare de documente ori declarații false, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene.

În rechizitoriul întocmit procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada 10 octombrie – 8 decembrie 2008, inculpatul G. R., în vederea accesării unor fonduri europene (FEADR), aferente derulării unui proiect privind construcția unei fabrici de nutrețuri, a furnizat comisiei de evaluare financiară a ofertelor, constituită la nivelul societății SC Agroli Group SRL, atât documente inexacte, emise în numele unei firme controlate de inculpat, cât și documente false emise în numele unor firme olandeze și germane.
De asemenea, prețurile prevăzute în ofertele depuse nu erau reale, ci crescute artificial, astfel încât să genereze cheltuieli supraevaluate.
Ulterior, dosarul ce cuprindea „oferta cea mai avantajoasă” a fost depus la Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit de către un angajat al SC Agroli Group SRL care nu a cunoscut faptul că acestea reprezentau oferte simulate și/sau false.
Scopul acestor acțiuni a fost acela de a obține, pentru beneficiarul SC Agroli Group SRL, fonduri rambursabile în sumă de 10.824.090 lei, din care s-a încasat suma de 5.412.045 lei.

În cauză, procurorii au dispus luarea măsurii asigurătorii, constând în indisponibilizarea, prin măsurii asigurătorii asupra unui număr de 32 bunurilor imobile și a unui autoturism de lux marca Ferrari FF aparținând inculpatei SC AGROLI GROUP SRL, până la concurența sumei de 5.412.045 lei (echivalentul a 1.286.438,08 euro), reprezentând prejudiciul cauzat Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale – Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Dâmbovița, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.
Totodată procurorii au sesizat instanța de judecată în vederea dispunerii interdicției inițierii procedurii de dizolvare sau lichidare a inculpatei SC Agroli Group SRL, pe o perioadă de 60 de zile, în scopul bunei desfășurări a procesului penal, în contextul declanșării la data de 06 martie 2014 a procedurii generale de insolvență.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

:: sursa: www.pna.ro

Georgiana-Camelia LUCIU
Mădălina MIHACEA

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.