Secţiuni » Jurisprudenţă » CCR
Jurisprudenţă CCR (Curtea Constituţională a României)
DezbateriCărţiProfesionişti

Misiunea de evaluarea a CE, în vizită la Curtea Constituțională


10 decembrie 2014 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Curtea Constituțională a României a dat publicității luni, 8 decembrie 2014, un comunicat cu privire la vizita unei delegații europene, efectuată în cadrul misiunii de evaluare a Comisiei Europene, în contextul Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

În cadrul întâlnirii au avut loc discuţii pe teme privind jurisprudenţa Curţii Constituţionale referitoare la: dispoziţiile legale din materia legii penale şi a legii procesual penale; materia incompatibilităţilor şi a integrităţii; sistemul judiciar şi funcţionarea acestuia; efectele deciziilor Curţii Constituţionale şi acceptarea lor de către instituţiile statului; problemele relevate de legiferarea excesivă.

CCR a fost reprezentată de judecătorii: Augustin Zegrean – Președinte, Mona Maria Pivniceru, Puskas Valentin, Ștefan Mirea, Daniel Morar, Valer Dorneanu, Petre Lăzăroiu, Toni Greblă,  precum şi de Marieta Safta, prim-magistrat-asistent, Doina Suliman şi Benke Karoly, magistraţi-asistenţi şefi, şi Mihaela Senia Costinescu, magistrat-asistent şef, Director al cabinetului preşedintelui.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii