Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

PCA-Ploiești. Conflict de interese, abuz în serviciu, fals intelectual. Arestare preventivă
10.12.2014 | Mădălina MIHALCEA, Georgiana-Camelia LUCIU, Mădălina MIHALCEA


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

PCA-Ploiești. Conflict de interese, abuz în serviciu, fals intelectual, reducerea suprafeţei fondului forestier fără drept. Arestare preventivă.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au dispus, la data de 9 decembrie 2014, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul L. F., primar al oraşului Nehoiu (judeţul Buzău), sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conflict de interese, abuz în serviciu, fals intelectual, reducerea suprafeţei fondului forestier fără drept, instigare la infracţiunile de fals intelectual, abuz în serviciu, distrugere de înscrisuri, tăiere şi sustragere ilegală de arbori.

La aceeaşi dată, inculpatul (aflat în stare de reţinere) a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Ploieşti, care a admis cererea şi a dispus emiterea unui mandat de arestare pe numele acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, au rezultat următoarele:
Inculpatul, în calitate de primar al oraşului Nehoiu, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act prin care a urmărit obţinerea pentru sine a unui folos material (respectiv intrarea în proprietatea sa a unui teren în suprafaţă de 3 ha).
Totodată, în aceeaşi calitate, inculpatul a îndeplinit un act în mod defectuos prin care s-a cauzat o pagubă (în calitate de preşedinte al comisiei de fond funciar a semnat două procese-verbale de punere în posesie a unei persoane cu o suprafaţă de teren, deşi avea cunoştinţă de faptul că acestea conţineau date nereale).
De asemenea, inculpatul a instigat angajaţi ai Primăriei Oraşului Nehoiu şi ai Ocolului Silvic Gura Teghii să semneze în fals mai multe acte, să distrugă şi ulterior să rescrie registre de evidenţă a proceselor verbale de punere în posesie, să întocmească în mod defectuos un plan parcelar, să taie fără drept şi să sustragă material lemnos aflat pe terenul de 3 ha, tăiere ce a fost efectuată pentru crearea unui drum de acces către mai multe construcţii ce îi aparţineau.

Urmărirea penală este efectuată de către procurori cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice Prahova şi cu suportul tehnic şi operativ al Serviciului Român de Informaţii.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

:: sursa: www.mpublic.ro

Georgiana-Camelia LUCIU
Mădălina MIHALCEA

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate