Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

PCA-Ploiești. Conflict de interese, abuz în serviciu, fals intelectual. Arestare preventivă
10.12.2014 | Mădălina MIHALCEA, Georgiana-Camelia LUCIU, Mădălina MIHALCEA

Secţiuni: Comunicate parchete, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

PCA-Ploiești. Conflict de interese, abuz în serviciu, fals intelectual, reducerea suprafeţei fondului forestier fără drept. Arestare preventivă.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au dispus, la data de 9 decembrie 2014, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul L. F., primar al oraşului Nehoiu (judeţul Buzău), sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conflict de interese, abuz în serviciu, fals intelectual, reducerea suprafeţei fondului forestier fără drept, instigare la infracţiunile de fals intelectual, abuz în serviciu, distrugere de înscrisuri, tăiere şi sustragere ilegală de arbori.

La aceeaşi dată, inculpatul (aflat în stare de reţinere) a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Ploieşti, care a admis cererea şi a dispus emiterea unui mandat de arestare pe numele acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, au rezultat următoarele:
Inculpatul, în calitate de primar al oraşului Nehoiu, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act prin care a urmărit obţinerea pentru sine a unui folos material (respectiv intrarea în proprietatea sa a unui teren în suprafaţă de 3 ha).
Totodată, în aceeaşi calitate, inculpatul a îndeplinit un act în mod defectuos prin care s-a cauzat o pagubă (în calitate de preşedinte al comisiei de fond funciar a semnat două procese-verbale de punere în posesie a unei persoane cu o suprafaţă de teren, deşi avea cunoştinţă de faptul că acestea conţineau date nereale).
De asemenea, inculpatul a instigat angajaţi ai Primăriei Oraşului Nehoiu şi ai Ocolului Silvic Gura Teghii să semneze în fals mai multe acte, să distrugă şi ulterior să rescrie registre de evidenţă a proceselor verbale de punere în posesie, să întocmească în mod defectuos un plan parcelar, să taie fără drept şi să sustragă material lemnos aflat pe terenul de 3 ha, tăiere ce a fost efectuată pentru crearea unui drum de acces către mai multe construcţii ce îi aparţineau.

Urmărirea penală este efectuată de către procurori cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice Prahova şi cu suportul tehnic şi operativ al Serviciului Român de Informaţii.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

:: sursa: www.mpublic.ro

Georgiana-Camelia LUCIU
Mădălina MIHALCEA

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti