Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

PICCJ. Evaziune fiscală. Trimitere în judecată


10 decembrie 2014 | Mădălina MIHALCEA, Georgiana-Cameia LUCIU, Mădălina MIHALCEA

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal, Dreptul penal al afacerilor

PICCJ. Evaziune fiscală. Trimitere în judecată.

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie au dispus trimiterea în judecată a inculpatului P. G. pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În perioada 2007–2008, în calitate de asociat unic şi administrator al unei societăţi comerciale cu răspundere limitată, inculpatul P. G., la diferite intervale de timp, dar în executarea aceleiași rezoluții infracționale, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, a omis să evidenţieze în actele contabile operaţiunile comerciale efectuate şi veniturile realizate, a înregistrat cheltuieli cu descărcare de gestiune fără documente care să ateste achiziționarea inițială a bunurilor de către societatea comercială şi nu a constituit şi virat impozitul pe dividende aferent profitului total nedeclarat, cauzând un prejudiciu bugetului general consolidat al statului în cuantum de 1.858.775 RON (529.566 euro, calculaţi la un cursul de schimb 3,51 RON/euro – media aritmetică a cursurilor comunicate de B.N.R. pentru anii 2007 şi 2008).

În vederea recuperării prejudiciului cauzat bugetului consolidat al statului, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra a două terenuri şi a două imobile aflate în proprietatea inculpatului, situate în oraşul Târgu Mureş.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Sibiu.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

:: sursa: www.mpublic.ro

Georgiana-Cameia LUCIU
Mădălina MIHALCEA

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică