Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Modificarea Regulamentului privind interoperabilitatea serviciilor de date spațiale
12.12.2014 | Elena ALBU

Secţiuni: Cyberlaw, Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 354, din 11 decembrie 2014 a fost publicat Regulamentul (UE) nr. 1312/2014 al Comisiei de modificare a Regulamentului (UE) nr. 1089/2010 de punere în aplicare a Directivei 2007/2/CE a Parlamentului European și a Consiliului în ceea ce privește interoperabilitatea serviciilor de date spațiale.

Obiectul regulamentului: Regulamentul (UE) nr. 1089/2010 al Comisiei stabilește modalitățile tehnice numai pentru interoperabilitatea seturilor de date spațiale. Interoperabilitatea serviciilor de date spațiale se caracterizează prin capacitatea de a comunica, a executa sau a transfera date între acestea. Prin urmare, serviciile de date spațiale trebuie să fie documentate în continuare cu metadate suplimentare. Spre deosebire de normele de aplicare a seturilor de date spațiale, interoperabilitatea vizează, într-o măsură mai mică, și armonizarea conținutul serviciului. Măsurile prevăzute în prezentul regulament sunt conforme cu avizul comitetului instituit prin articolul 22 din Directiva 2007/2/CE. Astfel, Regulamentul (UE) nr. 1089/2010 se modifică conform prezentului regulament.

Prezentul regulament intră în vigoare în a douăzecea zi de la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Elena ALBU

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti