Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

DNA-Cluj. Folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete. Trimitere în judecată
12.12.2014 | Mădălina MIHALCEA, Georgiana-Camelia LUCIU, Mădălina MIHALCEA

JURIDICE - In Law We Trust

DNA-Cluj. Folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete. Trimitere în judecată.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj, Biroul Teritorial Baia Mare, au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:
Ș. C. R., primar al oraşului Borşa, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene;
T. V., diriginte de şantier, A. P. N., reprezentant al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord Vest și C. V., director al unei societăți comerciale, la data faptelor, în sarcina cărora s-a reținut infracțiunea de complicitate la folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

În rechizitoriul întocmit procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În cadrul Proiectului „Reabilitare şi modernizare bază de recuperare şi infrastructura de mediu în Complexul Borşa”, la data de 25 septembrie 2006, între Consiliul local Borşa și o societate comercială a fost încheiat un contract de execuţie lucrări în valoare de 945.214,40 lei, fără T.V.A., având ca obiect construcţia unei staţii de epurare.
În cursul lunii septembrie 2007, inculpatul Ș. C. R., în calitate de primar al oraşului Borşa şi responsabil legal al proiectului, a semnat şi a depus la Autoritatea Contractantă următoarele documente:
– cererea de plată a tranşei finale,
– procesul-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor, întocmit de către inculpatul T. V., în calitate de diriginte de şantier, prin care s-a atestat în mod nereal că lucrările au fost executate în totalitate, deşi acestea nu erau finalizate,
– devizele de lucrări aferente lunii septembrie 2007, puse la dispoziție de inculpatul C. V., cu privire la montajul echipamentelor staţiei de epurare şi a execuţiei instalaţiei electrice pentru punerea în funcţiune a staţiei, care au făcut obiectul facturii fiscale nr. 000079/28.09.2007, lucrări ce nu erau în realitate executate,
– factura fiscală nr. 77/28.09.2007, privind achiziţia de utilaje, care nu au fost furnizate în realitate la acea dată,
– lista de verificare şi raportul vizitei la faţa locului precum şi raportul tehnic din 28 septembrie 2007, documente întocmite de către inculpatul A. P. N., în calitate de reprezentant al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord Vest, în care consemnează, în mod nereal, că execuţia investiţiei a fost realizată în proporţie de 100%, deşi aceasta nu era finalizată.
Aceste documente au fost depuse de către inculpatul Ș. C. R. la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord Vest, cu scopul de a se încadra în termenul limită de implementare a Proiectului, respectiv data de 30 septembrie 2007, și de a obţine, pe nedrept, tranşa finală, din fonduri PHARE şi din bugetul statului, în sumă de 150.075,55 euro.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Maramureș.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

:: sursa: www.pna.ro

Georgiana-Camelia LUCIU
Mădălina MIHALCEA

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.