Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DNA-Cluj. Folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete. Trimitere în judecată


12 decembrie 2014 | Mădălina MIHALCEA, Georgiana-Camelia LUCIU, Mădălina MIHALCEA
Secţiuni: Activitate parchete, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

DNA-Cluj. Folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete. Trimitere în judecată.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj, Biroul Teritorial Baia Mare, au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:
Ș. C. R., primar al oraşului Borşa, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene;
T. V., diriginte de şantier, A. P. N., reprezentant al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord Vest și C. V., director al unei societăți comerciale, la data faptelor, în sarcina cărora s-a reținut infracțiunea de complicitate la folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

În rechizitoriul întocmit procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În cadrul Proiectului „Reabilitare şi modernizare bază de recuperare şi infrastructura de mediu în Complexul Borşa”, la data de 25 septembrie 2006, între Consiliul local Borşa și o societate comercială a fost încheiat un contract de execuţie lucrări în valoare de 945.214,40 lei, fără T.V.A., având ca obiect construcţia unei staţii de epurare.
În cursul lunii septembrie 2007, inculpatul Ș. C. R., în calitate de primar al oraşului Borşa şi responsabil legal al proiectului, a semnat şi a depus la Autoritatea Contractantă următoarele documente:
– cererea de plată a tranşei finale,
– procesul-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor, întocmit de către inculpatul T. V., în calitate de diriginte de şantier, prin care s-a atestat în mod nereal că lucrările au fost executate în totalitate, deşi acestea nu erau finalizate,
– devizele de lucrări aferente lunii septembrie 2007, puse la dispoziție de inculpatul C. V., cu privire la montajul echipamentelor staţiei de epurare şi a execuţiei instalaţiei electrice pentru punerea în funcţiune a staţiei, care au făcut obiectul facturii fiscale nr. 000079/28.09.2007, lucrări ce nu erau în realitate executate,
– factura fiscală nr. 77/28.09.2007, privind achiziţia de utilaje, care nu au fost furnizate în realitate la acea dată,
– lista de verificare şi raportul vizitei la faţa locului precum şi raportul tehnic din 28 septembrie 2007, documente întocmite de către inculpatul A. P. N., în calitate de reprezentant al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord Vest, în care consemnează, în mod nereal, că execuţia investiţiei a fost realizată în proporţie de 100%, deşi aceasta nu era finalizată.
Aceste documente au fost depuse de către inculpatul Ș. C. R. la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord Vest, cu scopul de a se încadra în termenul limită de implementare a Proiectului, respectiv data de 30 septembrie 2007, și de a obţine, pe nedrept, tranşa finală, din fonduri PHARE şi din bugetul statului, în sumă de 150.075,55 euro.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Maramureș.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

:: sursa: www.pna.ro

Georgiana-Camelia LUCIU
Mădălina MIHALCEA

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro