Secţiuni » Arii de practică » Business » Media & Publicitate
Media & Publicitate
Profesionişti

ICCJ. Publicitate televizată. Nerespectarea condiţiilor de difuzare
15.12.2014 | Corina CIOROABĂ

Secţiuni: Jurisprudența ÎCCJ, Media & Publicitate, RNSJ
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că prezentarea de către o televiziune a unor informaţii în legătură cu activitatea comercială a unei persoane juridice, în speţă a unei bănci, în vederea promovării serviciilor oferite de aceasta, constituie publicitate, fiind supusă condiţiilor de difuzare prevăzute de art. 27 alin. (1) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, potrivit cărora publicitatea trebuie să fie uşor de identificat şi să fie separată de alte părţi ale programelor prin mijloace optice şi/sau acustice şi/sau spaţiale. În speţă, Înalta Curte a reţinut că informaţiile au fost prezentate într-o succesiune de anunţuri difuzate sub formă de text în partea de jos a ecranului (pe crawl), fapt ce nu constituie o conformare cu aceste dispoziţii legale întrucât prezentarea informaţiilor pe crawl nu reprezintă o partajare a ecranului, conţinutul editorial fiind inserat pe o bandă pe care curg informaţii de interes public. Ca urmare, Înalta Curte a statuat că este corectă sancţiunea amenzii aplicate de Consiliului Naţional al Audiovizualului pentru încălcarea prevederilor art. 27 alin. 1 din Legea nr. 504/2002. (Decizia nr. 3543 din 17 iunie 2011 pronunţată de Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect anulare decizie de sancţionare emisă de CNA)

Corina CIOROABĂ

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti