Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
4 comentarii

Tribunalul Sibiu formulează o trimitere preliminară ref. cuantumul indemnizaţiei pentru creşterea copilului. UPDATE: Cauza a fost înregistrată la CJUE. UPDATE: Ordonanța Curții de Justiție
19.05.2015 | Daniel-Mihail ȘANDRU

Secţiuni: CJUE, Dreptul familiei, Dreptul muncii, Dreptul securitatii sociale, Dreptul Uniunii Europene, RNSJ
JURIDICE - In Law We Trust

19 mai 2015: Prin Ordonanța din 7 mai 2015, Curtea de Justiție a Uniunii Europene a stabilit că este vădit necompetentă să răspundă la întrebarea adresată de Tribunalul Sibiu (România) prin decizia din 9 octombrie 2014.

***

12 ianuarie 2015: Cauza a fost înregistrată la Curtea de Justiție, sub denumirea C-608/14, Pondiche.

***

17 decembrie 2014: Prin încheierea din 20 noiembrie 2014, Tribunalul Sibiu a formulat următoarea trimitere preliminară către Curtea de Justiție a Uniunii Europene:

„Protecţia socială, drepturile copilului şi principiile egalităţii de tratament şi al nondiscriminării, asigurate de dreptul comunitar prin art. 6 din Tratatul privind Uniunea Europeană, art. 20, art. 21 alin. 1, art. 24 alin. 1 şi alin. 2, art. 34, art. 52 din Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, pot fi interpretate ca opunându-se unor dispoziţii de drept intern care restrâng cuantumul acordării indemnizaţiei pentru creşterea copilului în funcţie de data naşterii copilului şi nu în funcţie de data conceperii, deşi copilul conceput se consideră că există, dacă se naşte viu şi viabil, fără a exista o justificare de ordin obiectiv şi rezonabil?

Dacă prin O.U.G. nr. 111/2010 se instituie o măsură discriminatorie între persoanele aflate în situaţii identice, respectiv copii concepuţi şi născuţi până la data de 31 decembrie 2010 şi copii concepuţi până la data de 31 decembrie 2010 şi născuţi după această dată?”

Prof. univ. dr. Mihai ȘANDRU

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti