Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
4 comentarii

Tribunalul Sibiu formulează o trimitere preliminară ref. cuantumul indemnizaţiei pentru creşterea copilului. UPDATE: Cauza a fost înregistrată la CJUE. UPDATE: Ordonanța Curții de Justiție


19 mai 2015 | Daniel-Mihail ȘANDRU

UNBR Caut avocat

19 mai 2015: Prin Ordonanța din 7 mai 2015, Curtea de Justiție a Uniunii Europene a stabilit că este vădit necompetentă să răspundă la întrebarea adresată de Tribunalul Sibiu (România) prin decizia din 9 octombrie 2014.

***

12 ianuarie 2015: Cauza a fost înregistrată la Curtea de Justiție, sub denumirea C-608/14, Pondiche.

***

17 decembrie 2014: Prin încheierea din 20 noiembrie 2014, Tribunalul Sibiu a formulat următoarea trimitere preliminară către Curtea de Justiție a Uniunii Europene:

„Protecţia socială, drepturile copilului şi principiile egalităţii de tratament şi al nondiscriminării, asigurate de dreptul comunitar prin art. 6 din Tratatul privind Uniunea Europeană, art. 20, art. 21 alin. 1, art. 24 alin. 1 şi alin. 2, art. 34, art. 52 din Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, pot fi interpretate ca opunându-se unor dispoziţii de drept intern care restrâng cuantumul acordării indemnizaţiei pentru creşterea copilului în funcţie de data naşterii copilului şi nu în funcţie de data conceperii, deşi copilul conceput se consideră că există, dacă se naşte viu şi viabil, fără a exista o justificare de ordin obiectiv şi rezonabil?

Dacă prin O.U.G. nr. 111/2010 se instituie o măsură discriminatorie între persoanele aflate în situaţii identice, respectiv copii concepuţi şi născuţi până la data de 31 decembrie 2010 şi copii concepuţi până la data de 31 decembrie 2010 şi născuţi după această dată?”

Prof. univ. dr. Mihai ȘANDRU

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică