Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE

Prim procurori sancționați disciplinar
17.12.2014 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât în ședința de marți, 16 decembrie 2014, admiterea în parte a acţiunii disciplinare formulate de Inspecţia Judiciară împotriva lui Hristescu Cristian, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, şi admiterea acţiunii disciplinare împotriva lui Ion Aurelian, prim procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, ca urmare a săvârșirii unor abateri discipinare, potrivit unui comunicat al CSM.

Motivul:
Hristescu Cristian – săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. j) din Legea nr. 303/2004 – “nerespectarea secretului deliberării sau a confidenţialităţii lucrărilor care au acest caracter, precum şi a altor informaţii de aceeaşi natură de care a luat cunoştinţă în exercitarea funcţiei, cu excepţia celor de interes public, în condiţiile legii”;
Ion Aurelian – săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. l) din Legea nr. 303/2004 – “imixtiunea în activitatea altui judecător sau procuror”.

Sancțiune:
Hristescu Cristian  – „suspendarea din funcţie pe o perioadă de 6 luni”;
Ion Aurelian – „avertisment”.

Aflaţi mai mult despre , , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.