Asigurări pentru avocaţi, Barouri, Citate juridice, Grile juridice, INTERPROFESIONAL, Jurisprudenţă inedită CITR, Legal Days, Legal FUN, Legal Style, NOTARIAT, Revista revistelor juridice, Sistemul judiciar, Studenţi la drept, TOP LEGAL
 
Sistemul judiciar [MJ, CSM, INM, SNG, PÎCCJ, DNA, parchete]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu CSM, Ministerul Public şi DNA
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Prim procurori sancționați disciplinar
17.12.2014 | JURIDICE.ro

 
SMARTBILL

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât în ședința de marți, 16 decembrie 2014, admiterea în parte a acţiunii disciplinare formulate de Inspecţia Judiciară împotriva lui Hristescu Cristian, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, şi admiterea acţiunii disciplinare împotriva lui Ion Aurelian, prim procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, ca urmare a săvârșirii unor abateri discipinare, potrivit unui comunicat al CSM.

Motivul:
Hristescu Cristian – săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. j) din Legea nr. 303/2004 – “nerespectarea secretului deliberării sau a confidenţialităţii lucrărilor care au acest caracter, precum şi a altor informaţii de aceeaşi natură de care a luat cunoştinţă în exercitarea funcţiei, cu excepţia celor de interes public, în condiţiile legii”;
Ion Aurelian – săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. l) din Legea nr. 303/2004 – “imixtiunea în activitatea altui judecător sau procuror”.

Sancțiune:
Hristescu Cristian  – „suspendarea din funcţie pe o perioadă de 6 luni”;
Ion Aurelian – „avertisment”.


Aflaţi mai mult despre , , , , , , , ,
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.