Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Lipsa de interes în exercitarea căii de atac


17 decembrie 2014 | Corina CIOROABĂ

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Jurisprudență ÎCCJ curentă, Procedură civilă, RNSJ

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că nu justifică interesul exercitării căii de atac aspectul potrivit căruia instanța ar fi trebuit să respingă cererea ca inadmisibilă, iar nu ca nefondată. În acest context, Înalta Curte a precizat că “soluția unei instanțe dată pe fondul raporturilor juridice dintre părți este aptă să tranșeze definitiv situația conflictuală, spre deosebire de ipoteza în care soluționarea pricinii s-ar face pe baza unei excepții sau a unei fine de neprimire (inadmisibilităţi) și când, în anumite condiții (cu depășirea impedimentelor care pot avea o existență temporară), este posibilă reluarea judecății, fără a putea fi opusă autoritatea de lucru judecat”. (Decizia nr. 2196 din 17 septembrie 2014 pronunţată în recurs de Secţia I civilă a Înaltei Curâi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect acţiune în revendicare)

Corina CIOROABĂ

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică