Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

CE a adoptat programul de lucru pentru anul 2015
18.12.2014 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

Comisia Europeană a adoptat programul de lucru pentru anul 2015, în care sunt definite acțiunile pe care intenționează să le adopte pentru a îmbunătăți ocuparea forței de muncă, creșterea economică și investițiile și pentru a genera beneficii concrete pentru cetățeni. Programul se prezintă ca o agendă pentru schimbare, potrivit unui comunicat.

Comisia dorește să adopte în 2015 următoarele inițiative:
– un plan de investiții pentru Europa;
– un pachet de măsuri privind piața unică digitală;
– primii pași către o Uniune Europeană a energiei;
– o abordare mai echitabilă privind impozitarea;
– o agendă europeană privind migrația;
– o uniune economică și monetară aprofundată.

Președintele Jean-Claude Juncker a declarat: „Actuala Comisie a fost aleasă pe baza unui mandat politic clar: cele zece priorități stabilite în orientările noastre politice. Programul de lucru pe care îl prezentăm astăzi transpune cele zece priorități în primele rezultate concrete. Cetățenii așteaptă ca UE să contribuie la soluționarea marilor provocări economice și sociale. Ei își doresc, totodată, ca UE să intervină mai puțin în situațiile în care statele membre sunt mai în măsură să ofere soluția potrivită. Acesta este motivul pentru care ne-am angajat să aducem o schimbare și să conducem o Uniune Europeană mai solidă și mai ambițioasă în privința chestiunilor majore, dar mai discretă și mai modestă în privința chestiunilor minore.”

Prim-vicepreședintele Frans Timmermans a declarat: „Programul pe care îl prezentăm este o foaie de parcurs menită să relanseze activitatea Europei, pe baza unor priorități clare. 2015 va fi anul în care vom pune în practică planul de investiții anunțat, care va stimula economia europeană, vom spori oportunitățile oferite de piața digitală unică pentru întreprinderi și cetățeni, vom lansa Uniunea Europeană a energiei și vom prezenta o nouă agendă europeană echilibrată privind migrația.”

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti









Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti