Secţiuni » Avocaţi
Avocaţi (UNBR, INPPA şi barouri)

Baroul București. Componența Comisiei UNBR pentru publicitatea profesională


19 decembrie 2014 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Avocați, Media & Publicitate

Baroul București a dat publicității miercuri, 17 decembrie 2014, Hotărârea nr. 1037 din 13 decembrie 2014 a UNBR cu privire la publicitatea profesională pentru avocați.

Consiliul UNBR a hotărât următoarele:

Art. 1. (1) Comisia însărcinată cu analiza problematicii privind interpretarea şi aplicarea prevederilor legislaţiei profesiei de avocat privind publicitatea profesională devine o structură cu caracter permanent, organ de lucru în subordinea Consiliului U.N.B.R., denumită „Comisia pentru publicitatea profesională”, cu următoarea componenţă:
– domnul av. dr. Dan Oancea – Vicepreşedinte U.N.B.R. – coordonator
– doamna Stanca Ioana Gidro, membru al Comisiei Permanente;
– doamna Bianca-Maria Carmen Predescu, consilier U.N.B.R.;
(2) Comisia va monitoriza evoluţia reglementărilor pe plan european în materia publicităţii profesionale în profesia de avocat, va centraliza, analiza şi sistematiza informaţiile şi sesizările primite de la barouri privitoare la problematica cu care se confruntă în aplicarea prevederilor legislaţiei primare şi secundare în această materie în raza lor de competenţă şi va întocmi rapoarte către Consiliul U.N.B.R. Prin aceste rapoarte, Comisia va putea sesiza Consiliului U.N.B.R. aspecte legate de aplicarea neuniformă a reglementărilor specifice şi propune soluţii, inclusiv prin propuneri de elaborare a unor decizii interpretative, a unui ghid de bune practici în materia publicităţii profesionale sau de modificare a reglementărilor existente.
(2) În vederea realizării obiectului său de activitate, Comisia va conlucra cu Institutul Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor – I.N.P.P.A. şi va putea atrage, pe bază de voluntariat, membri ai organelor de conducere a profesiei, precum şi avocaţi necuprinşi în aceste structuri, care îşi exprimă interesul de a sprijini activitatea Comisiei şi care, în opinia Comisiei, pot contribui efectiv în acest sens.
(3) Conducerea executivă a U.N.B.R. va asigura resursele necesare funcţionării Comisiei.

Art. 2. Se recomandă tuturor barourilor să urmărească, în mod proactiv, modalităţile în care se realizeză publicitatea profesională de către formele de exercitare a profesiei de avocat din raza lor de competenţă şi să transmită Comisiei informaţii privind toate problemele cu care se confruntă în aplicarea practică a prevederilor legale şi statutare privind publicitatea profesională.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică