Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
4 comentarii

Trimitere preliminară a Curții de Apel Constanța – obligația de a plăti timbrul de mediu în cazul restituirii taxei de înmatriculare. UPDATE: Cauza a fost înregistrată la CJUE. Radiere
12.10.2016 | Daniel-Mihail ȘANDRU

Secţiuni: CJUE, Dreptul mediului, Dreptul Uniunii Europene, Fiscalitate
JURIDICE - In Law We Trust

12 octombrie 2016: Cauza C-235/15, Bosneaga a fost radiată prin Ordonanța Curții din 23 septembrie 2016:

“1. Prin scrisoarea din 17 iunie 2016, grefa Curții a transmis instanței de trimitere Hotărârea pronunțată la 9 iunie 2016 în cauza C‑586/14, Budișan (EU:C:2016:421), invitând‑o să îi indice dacă, în lumina acestei hotărâri, dorea să își mențină trimiterea preliminară.
2. Prin scrisoarea din 11 iulie 2016, primită la grefa Curții la 18 iulie 2016, Curtea de Apel Constanța a informat Curtea că nu înțelege să își mențină trimiterea preliminară.
3. În aceste condiții, se impune ca, în temeiul articolului 100 din Regulamentul de procedură al Curții, să se dispună radierea prezentei cauze din registrul Curții.”

***

28 mai 2015: Cauza a fost înregistrată pe rolul Curții de Justiție: C-235/15, Bosneaga.

***

23 decembrie 2014: Curtea de Apel Constanța, prin încheierea din 10 decembrie 2014, a formulat următoarea trimitere preliminară:

”Se opune art. 110 din TFUE la stabilirea, conform art. 4 lit. d) din OUG nr. 9/2013, a obligaţiei de a plăti timbrul de mediu pentru autovehiculele de ocazie provenite din spaţiul comunitar cu ocazia transcrierii dreptului de proprietate asupra autovehiculului rulat în situaţia autovehiculelor pentru care s-a dispus de către instanţe restituirea sau înmatricularea fără plata taxei speciale pentru autoturisme şi autovehicule, a taxei pe poluare pentru autovehicule sau taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule.”

Notă. Trimiterea este identică trimiterii preliminare formulate de aceeași instanță prin încheierea din 28 noiembrie 2014.

Lista tuturor trimiterilor preliminare formulate de către instanţele din România se află pe platforma IADUER.ro, proiect susţinut de JURIDICE.ro.

:: sursa: IADUER – un proiect CSDEARDAE şi FJR

Prof. univ. dr. Mihai ȘANDRU

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti