Secţiuni » Arii de practică » Business » Transporturi
Transporturi
CărţiProfesionişti

Cadrul institutional de coordonare si gestionare a instrumentelor structurale


14 mai 2008 | JURIDICE.ro, BADEA CLIFFORD CHANCE

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Noutăți legislative, Transporturi

In Monitorul Oficial, partea I, nr. 364 din 13 Mai 2008 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 457 din 21 apilie 2008 privind cadrul institutional de coordonare si de gestionare a instrumentelor structurale.

Hotararea stabileste cadrul institutional si procedural de coordonare si de gestionare a asistentei financiare comunitare acordate Romaniei prin instrumentele structurale.

Printre institutiile implicate in coordonarea si gestionarea instrumentelor structurale se afla Ministerul Economiei si Finantelor, Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Ministerul Transporturilor si Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile.

Ministertul Economiei si Finantelor este desemnat ca autoritate pentru coordonarea instrumentelor structurale, avand ca responsabilitate coordonarea pregatirii, dezvoltarii, armonizarii si functionarii cadrului legislativ, institutional si procedural pentru gestionarea instrumentelor structurale.

Printre atributiile autoritatii pentru coordonare se numara monitorizarea dezvoltarii capacitatii administrative a tuturor structurilor implicate in gestionarea instrumentelor structurale, elaborarea in acest sens de planuri de actiune, analizarea, impreuna cu Autoritatea de certificare si plata si cu Autoritatile de management, a necesitatii si oportunitatii realocarii de fonduri intre programele operationale, avizarea documentelor elaborate de autoritatile de management etc.

Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor este desemnat ca autoritate de management pentru Programul operational regional, avand responsabilitatea gestionarii si implementarii asistentei financiare nerambursabile alocate acestui program.

Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile este desemnat ca autoritate de management pentru Programul operational sectorial "Mediu".

Autoritatile de management raspund pentru utilizarea eficienta, efectiva si transparenta a fondurilor din care se finanteaza programul operational gestionat, precum si pentru indeplinirea atributiilor delegate organismelor intermediare.

De asemenea, autoritatile de management incheie contracte de finantare cu beneficiarii proiectelor aprobate, prin care se asigura de respectarea conditiilor specifice referitoare la implementarea proiectului, in conformitate cu regulamentele comunitare aplicabile si cu legislatia nationala in vigoare.

Pentru STIRI.JURIDICE,

BADEA CLIFFORD CHANCE

Badea Clifford Chance

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică