Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Cadrul institutional de coordonare si gestionare a instrumentelor structurale
14.05.2008 | JURIDICE.ro, BADEA CLIFFORD CHANCE

Secţiuni: Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial, partea I, nr. 364 din 13 Mai 2008 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 457 din 21 apilie 2008 privind cadrul institutional de coordonare si de gestionare a instrumentelor structurale.

Hotararea stabileste cadrul institutional si procedural de coordonare si de gestionare a asistentei financiare comunitare acordate Romaniei prin instrumentele structurale.

Printre institutiile implicate in coordonarea si gestionarea instrumentelor structurale se afla Ministerul Economiei si Finantelor, Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Ministerul Transporturilor si Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile.

Ministertul Economiei si Finantelor este desemnat ca autoritate pentru coordonarea instrumentelor structurale, avand ca responsabilitate coordonarea pregatirii, dezvoltarii, armonizarii si functionarii cadrului legislativ, institutional si procedural pentru gestionarea instrumentelor structurale.

Printre atributiile autoritatii pentru coordonare se numara monitorizarea dezvoltarii capacitatii administrative a tuturor structurilor implicate in gestionarea instrumentelor structurale, elaborarea in acest sens de planuri de actiune, analizarea, impreuna cu Autoritatea de certificare si plata si cu Autoritatile de management, a necesitatii si oportunitatii realocarii de fonduri intre programele operationale, avizarea documentelor elaborate de autoritatile de management etc.

Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor este desemnat ca autoritate de management pentru Programul operational regional, avand responsabilitatea gestionarii si implementarii asistentei financiare nerambursabile alocate acestui program.

Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile este desemnat ca autoritate de management pentru Programul operational sectorial "Mediu".

Autoritatile de management raspund pentru utilizarea eficienta, efectiva si transparenta a fondurilor din care se finanteaza programul operational gestionat, precum si pentru indeplinirea atributiilor delegate organismelor intermediare.

De asemenea, autoritatile de management incheie contracte de finantare cu beneficiarii proiectelor aprobate, prin care se asigura de respectarea conditiilor specifice referitoare la implementarea proiectului, in conformitate cu regulamentele comunitare aplicabile si cu legislatia nationala in vigoare.

Pentru STIRI.JURIDICE,

BADEA CLIFFORD CHANCE

Badea Clifford Chance

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti