ArticoleESSENTIALSRNSJStudiiOpiniiInterviuriInterviuri VIDEOPovestim cărţi
 
 
Opinii
Print Friendly, PDF & Email

E vremea…
31.12.2014 | Lavinia TEC


„Toate își au vremea lor și fiecare lucru sub ceruri are vremea lui.”
Ecleziastul 3:1

Iată-ne ajunși în ultima zi a anului 2014! Doar câteva ore ne mai despart de Anul Nou. Este vremea bilanțului pentru fiecare dintre noi; este vremea când ne proiectăm viitorul, chiar dacă ziua de mâine încă nu a venit și, deci, nu ne aparține. Noi avem doar ziua de azi, când ne putem gândi la trecut și putem privi spre viitor.

E vremea în care ar trebui să fim onești față de noi înșine și să vedem ce (nu cât) am pierdut în 2014, ce (nu cât) am câștigat, căci viața contează prin calitate, iar nu prin cantitate. Viața se apreciază folosind unitatea de măsură a faptelor, iar nu a timpului.

E vremea potrivită să privim în urmă, să ne recunoaștem greșelile, să regretăm, să iertăm greșelile altora. E vremea să cântărim ce am primit, ce am dăruit și ce am rispit.

E vremea să ne uităm înapoi și să vedem ce proiecte am avut, câte am început, câte am dus la bun sfârșit, câte au eșuat. E vremea să ne bucurăm de succese și să regretăm eșecurile.

E vremea să mulțumim pentru tot ce a fost în 2014, să tăcem și să nu ne supărăm nici pe noi înșine, nici pe alții, nici pe Dumnezeu. E vremea să învățăm de la trecut. E vremea să credem că ce a fost vechi s-a dus.

E vremea să ne luăm un răgaz și, plini de credință în Dumnezeu și speranță în promisiunile Lui, să așternem pe filele albe ale agendei proiectele noastre pentru anul 2015. Este vremea să sperăm că ce am început vom și termina, ce am așteptat se va împlini, ce am pierdut vom regăsi, ce am rispit vom aduna, ce am semănat va rodi și vom culege, ce am primit vom dărui, ce am fost chemați să facem vom face, ce a fost urât va deveni frumos.

E vremea să credem că bunătățile Domnului față de noi nu s-au sfârșit, că îndurările Lui nu sunt la capăt, ci se înnoiesc în fiecare dimineață (Plângeri 3: 22-24).

E vremea să credem că El știe că gândurile pe care le are cu privire la noi sunt gânduri de pace și nu de nenorocire, ca să ne dea un viitor și o speranță (Ieremia 29: 11), că ceea ce zice, El și împlinește!

Conf. univ. dr. Lavinia TEC
Facultatea de Drept
Universitatea de Vest din Timişoara

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate