Secţiuni » Articole » Opinii
OpiniiPovestim cărţiImaginarul dreptului
Condiţii de publicare

E vremea…
31.12.2014 | Lavinia TEC

Secţiuni: Opinii
JURIDICE - In Law We Trust

„Toate își au vremea lor și fiecare lucru sub ceruri are vremea lui.”
Ecleziastul 3:1

Iată-ne ajunși în ultima zi a anului 2014! Doar câteva ore ne mai despart de Anul Nou. Este vremea bilanțului pentru fiecare dintre noi; este vremea când ne proiectăm viitorul, chiar dacă ziua de mâine încă nu a venit și, deci, nu ne aparține. Noi avem doar ziua de azi, când ne putem gândi la trecut și putem privi spre viitor.

E vremea în care ar trebui să fim onești față de noi înșine și să vedem ce (nu cât) am pierdut în 2014, ce (nu cât) am câștigat, căci viața contează prin calitate, iar nu prin cantitate. Viața se apreciază folosind unitatea de măsură a faptelor, iar nu a timpului.

E vremea potrivită să privim în urmă, să ne recunoaștem greșelile, să regretăm, să iertăm greșelile altora. E vremea să cântărim ce am primit, ce am dăruit și ce am rispit.

E vremea să ne uităm înapoi și să vedem ce proiecte am avut, câte am început, câte am dus la bun sfârșit, câte au eșuat. E vremea să ne bucurăm de succese și să regretăm eșecurile.

E vremea să mulțumim pentru tot ce a fost în 2014, să tăcem și să nu ne supărăm nici pe noi înșine, nici pe alții, nici pe Dumnezeu. E vremea să învățăm de la trecut. E vremea să credem că ce a fost vechi s-a dus.

E vremea să ne luăm un răgaz și, plini de credință în Dumnezeu și speranță în promisiunile Lui, să așternem pe filele albe ale agendei proiectele noastre pentru anul 2015. Este vremea să sperăm că ce am început vom și termina, ce am așteptat se va împlini, ce am pierdut vom regăsi, ce am rispit vom aduna, ce am semănat va rodi și vom culege, ce am primit vom dărui, ce am fost chemați să facem vom face, ce a fost urât va deveni frumos.

E vremea să credem că bunătățile Domnului față de noi nu s-au sfârșit, că îndurările Lui nu sunt la capăt, ci se înnoiesc în fiecare dimineață (Plângeri 3: 22-24).

E vremea să credem că El știe că gândurile pe care le are cu privire la noi sunt gânduri de pace și nu de nenorocire, ca să ne dea un viitor și o speranță (Ieremia 29: 11), că ceea ce zice, El și împlinește!

Conf. univ. dr. Lavinia TEC
Facultatea de Drept
Universitatea de Vest din Timişoara

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti