Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Recuperare creanţe
Recuperare creanţe
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
6 comentarii

ICCJ. Caracterul încheierii de suspendare a executării hotărârii atacate cu recurs
02.01.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Procedură civilă, Recuperare creanțe, RNSJ
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că, potrivit art. 300 alin. (3) C. proc. civ., suspendarea la cerere a executării hotărârii atacate cu recurs poate fi acordată numai după depunerea unei cauțiuni ce se va stabili prin încheiere, cu ascultarea părților în camera de consiliu, urmând ca dispoz. art. 403 alin. (3) și (4) să se aplice corespunzător – asupra cererii de suspendare instanța, în toate cazurile, se pronunță prin încheiere, care poate fi atacată, în mod separat, cu recurs.  În speță, încheierea recurată este pronunțată într-un dosar de recurs, care urmează să se pronunțe asupra litigiului existent între părți printr-o decizie irevocabilă. Față de prevederile art. 316 și 282 alin. (2) C. proc. civ. (în conformitate cu care încheierile premergătoare nu se pot ataca decât odată cu fondul), de prevederile art. 377 alin. (2) pct. 4 C. proc. civ. (în conformitate cu care hotărârile instanței de recurs sunt irevocabile), și încheierea prin care s-a soluționat cererea de suspendare dobândește caracter irevocabil, calitate conferită de decizia prin care se va soluționa recursul. În consecință, recursul a fost respins ca inadmisibil. (Decizia nr. 2262 din 18 septembrie 2014 pronunțată de Secția I civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție având ca obiect suspendare executare sentință)

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti