BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul munciiCyberlaw
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

PJ-Slobozia. Înșelăciune, furt calificat, tăinuire, evaziune fiscală, contrabandă, proxenetism. Trimitere în judecată
06.01.2015 | Elena TOMACINSCHI, Georgiana-Camelia LUCIU, Elena TOMACINSCHI


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

PJ-Slobozia. Înșelăciune, furt calificat, tăinuire, evaziune fiscală, contrabandă, proxenetism. Trimitere în judecată.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor P. F. S., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, O. (N.) D. G. şi F. I. V., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la înşelăciune.

În fapt, inculpatul P. F. S., aflat în stare de deţinere, a indus în eroare reprezentanţii mai multor părţi vătămate, prezentându-se telefonic ca fiind procuror, şi i-a determinat astfel să genereze şi să-i comunice coduri de reîncărcare pentru cartele telefonice, în valoare totală de 1.195 euro. Ulterior, codurile de reîncărcare au fost valorificate de către inculpaţii O. (N.) D. G. şi F. I. V. către terţe persoane.

***

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor C. A., H. A., F. L., F. C., B. M. A., M. S., V. M., B. M. (în stare de arest preventiv), C. I. V., R. O. și U. V., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, respectiv complicitate la infracţiunea de furt calificat şi tăinuire.

În fapt, în perioada ianuarie-septembrie 2014, inculpaţii au sustras produse petroliere din patrimoniul SC OP SA, care, ulterior, au fost utilizate în interes propriu sau comercializate către diferite persoane în schimbul unor sume importante de bani.

***

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatei N. C. I., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

În fapt, în perioada decembrie 2010 – iulie 2012, în calitate de administrator al SC FH SRL Slobozia, inculpata a reţinut fără a vira, în cel mult 30 de zile de la data scadentă a fiecărei luni, sume reprezentând impozite şi contribuţii cu reţinere la sursă. Prejudiciul adus bugetului de stat se cifrează la valoarea de 6.556 lei.

***

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor I. D. (în stare de arest preventiv), B. V., P. D., P. M., G. T. şi B. S., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

În fapt, în perioada aprilie-octombrie 2014, inculpaţii au deţinut şi comercializat ţigări despre care aveau cunoştinţă că provin din contrabandă, producând bugetului de stat un prejudiciu în cuantum de 52.532,22 lei.

***

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor C. G. (aflat în stare de arest preventiv în altă cauză), P. A. M. (în stare de arest preventiv) şi B. C. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de proxenetism.

În fapt, cei trei inculpaţi, în perioada iulie–octombrie 2014, au determinat şi înlesnit practicarea prostituţiei, prin constrângere, de către mai multe persoane vătămate, una dintre acestea având vârsta sub 18 ani, obţinând foloase patrimoniale de pe urma acestei activităţi infracţionale.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

:: sursa: www.mpublic.ro

Georgiana-Camelia LUCIU
Elena TOMACINSCHI 

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate