Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Modificarea formularului “Declarație privind impozitul pe profit”
07.01.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Fiscalitate, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 2 din data de 5 ianuarie 2015 a fost publicat Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 4024/2014 pentru modificarea şi completarea Ordinului preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 1.950/2012 privind aprobarea modelului şi conţinutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor şi taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau reţinere la sursă.

Actul normativ înlocuiește formularul 101 „Declaraţie privind impozitul pe profit”, cu un nou formular, și modifică instrucțiunile de completare a acestuia.

Față de vechea reglementare, în noul model al formularului 101 se detaliază veniturile din dividende care trebuie raportate, în funcție de persoana de la care sunt primite.

În noul formular, contribuabilii vor completa rubrica impozitul pe profit scutit cu suma ce reprezintă scutirea de la plată a impozitului pe profitul reinvestit, în conformitate cu prevederile art. 19^4 din Codul fiscal.

De asemenea, sumele reprezentând cheltuielile cu sponsorizarea şi mecenatul, precum şi cheltuielile privind bursele private se înscriu în funcție de perioadă, respectiv sume acordate în anul curent și cele reportate din perioada precedentă.

Declaraţia privind impozitul pe profit se completează şi se depune anual de către plătitorii de impozit pe profit, până la data de 25 martie inclusiv a anului următor celui pentru care se calculează impozitul.

Asociațiile si fundațiile, persoanele fără scop patrimonial, precum și contribuabilii plătitori de impozit pe profit care obțin majoritatea veniturilor din cultura cerealelor, cultura plantelor tehnice și a cartofului, pomicultură și viticultură depun declarația până la data de 25 februarie inclusiv a anului următor.

Contribuabilii care au optat pentru un exercițiu financiar diferit de anul calendaristic depun declarația privind impozitul pe profit până la data de 25 a celei de-a treia luni inclusiv de la închiderea anului fiscal modificat.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti