Secţiuni » Arii de practică » Business » Achiziţii publice
Achiziţii publice
DezbateriCărţiProfesionişti

Supravegherea atribuirii a contractelor de achizitie publica si concesiune de lucrari si servicii
21.05.2008 | JURIDICE.ro, BADEA CLIFFORD CHANCE

Secţiuni: Achiziții publice, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial, partea I, nr. 383 din 20 mai 2008 a fost publicat Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP) nr. 113 din 11 aprilie 2008 pentru aprobarea Regulamentului privind supravegherea modului de atribuire a contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii.

Regulamentul are ca obiect reglementarea metodologiei de supraveghere de catre ANRMAP a modului de atribuire a contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari si a contractelor de concesiune de servicii.

Constituie obiect al supravegherii numai acele proceduri de achizitii publice care sunt finalizate prin incheierea unui contract.

Supravegherea exercitata de ANRMAP vizeaza inclusiv procedurile de achizitie publica impuse operatorilor economici de catre autoritatile de management pentru derularea proiectelor finantate din fondurile structurale acordate Romaniei de catre Uniunea Europeana.

Atributiile ANRMAP constau in constatarea si sanctionarea faptelor prin care se incalcaprevederile legale in domeniul achizitiilor publice, dar si in adoptarea de masuri de prevenire si remediere a unor astfel de incalcari.

Conform prevederilor Regulamentului, ANRMAP isi indeplineste activitatile specifice functiei de supraveghere prin control planificat pe baza unui plan lunar de supraveghere, si prin control neplanificat, ca urmare a sesizarilor primite de la terti, a sesizarilor din oficiu, a deciziilor Consiliului National pentru Solutionarea Contestatiilor sau a avizelor consultative emise de Unitatea pentru Coordonarea si Verificarea Achizitiilor Publice.

Regulamentul cuprinde si dispozitii privind procedura de supraveghere si drepturile si obligatiile agentilor constatatori imputerniciti sa desfasoare activitatea de supraveghere si sa aplice sanctiuni contraventionale.

La data publicarii prezentului ordin, se abroga Ordinul presedintelui ANRMAP nr.11/2007 pentru aprobarea Regulamentului privind supravegherea modului de atribuire a contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii.

Pentru STIRI.JURIDICE,

BADEA CLIFFORD CHANCE

Badea Clifford Chance

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti