Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

PICCJ. Evaziune fiscală. Arestare preventivă
08.01.2015 | Elena TOMACINSCHI, Georgiana-Camelia LUCIU, Elena TOMACINSCHI


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

PICCJ. Evaziune fiscală. Arestare preventivă. 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus, la data de 7 ianuarie 2015, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea inculpatului M. P. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

La aceeaşi dată, inculpatul a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti, care a admis cererea şi a dispus emiterea unui mandat de arestare pe numele acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.

În cauză, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi faţă de SC METAL INTERNATIONAL SRL din Făgăraşul Nou.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, s-a reţinut faptul că inculpatul, în calitate de administrator al societăţii comerciale mai sus menţionate, s-a sustras de la efectuarea controlului fiscal, prin nepunerea la dispoziţia organelor de control din cadrul Gărzii Financiare – Secţia Tulcea, precum şi a Administraţiei Finanţelor Publice Tulcea a documentelor societăţii. Totodată, a rezultat că, în perioada 01 ianuarie 2009 – 31 decembrie 2012, acesta a efectuat operaţiuni comerciale cu materiale feroase fără să înregistreze în evidenţa contabilă a societăţii un număr de 329 de facturi fiscale, aferente relaţiilor comerciale cu un număr de 47 societăţi comerciale, neevidenţiind veniturile obţinute şi fără a vira la bugetul de stat TVA colectată.
Prejudiciul cauzat bugetului general consolidat al statului se cifrează la valoarea de 8.772.715 lei (aprox. 2.000.000 euro).

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

:: sursa: www.mpublic.ro

Georgiana-Camelia LUCIU
Elena TOMACINSCHI

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate