Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Dreptul părții la angajarea mai multor avocați


9 ianuarie 2015 | Corina CIOROABĂ, Corina CIOROABĂ
Secţiuni: ÎCCJ Jurisprudență curentă, Procedură civilă, RNSJ
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că, întrucât legea nu limitează dreptul părții la angajarea unui singur avocat, iar, în speță, s-a făcut dovada angajării, de către pârâtă, în primă instanță a ambilor avocați (fiind depuse în acest sens delegațiile la dosar, iar din conținutul acestora nu rezultă că vreuna din acestea ar fi fost de substituire), în mod legal instanța de apel a inclus în cheltuielile de judecată acordate pârâtei onorariile celor doi avocați angajați la fond. Înalta Curte a reținut că în aplicarea corectă a dispozițiilor art. 274 alin. (1) C. proc. civ. (art. 453 NCPC), partea care a câștigat procesul are dreptul la recuperarea tuturor cheltuielilor de judecată suportate, afară de cazul în care instanța reduce onorariile de avocat, constatând motivat că onorariile avocaților sunt nepotrivit de mari față de valoarea pricinii sau munca îndeplinită de avocați, ceea ce în speță nu s-a constatat de către instanța care a dispus acordarea cheltuielilor de judecată. (Decizia nr. 2154 din 14 iulie 2014 pronunţată în recurs de Secţia I civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect acțiune în revendicare)

Corina CIOROABĂ

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro