BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

ICCJ. Dreptul părții la angajarea mai multor avocați

09.01.2015 | Corina CIOROABĂ, Corina CIOROABĂ
Abonare newsletter

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că, întrucât legea nu limitează dreptul părții la angajarea unui singur avocat, iar, în speță, s-a făcut dovada angajării, de către pârâtă, în primă instanță a ambilor avocați (fiind depuse în acest sens delegațiile la dosar, iar din conținutul acestora nu rezultă că vreuna din acestea ar fi fost de substituire), în mod legal instanța de apel a inclus în cheltuielile de judecată acordate pârâtei onorariile celor doi avocați angajați la fond. Înalta Curte a reținut că în aplicarea corectă a dispozițiilor art. 274 alin. (1) C. proc. civ. (art. 453 NCPC), partea care a câștigat procesul are dreptul la recuperarea tuturor cheltuielilor de judecată suportate, afară de cazul în care instanța reduce onorariile de avocat, constatând motivat că onorariile avocaților sunt nepotrivit de mari față de valoarea pricinii sau munca îndeplinită de avocați, ceea ce în speță nu s-a constatat de către instanța care a dispus acordarea cheltuielilor de judecată. (Decizia nr. 2154 din 14 iulie 2014 pronunţată în recurs de Secţia I civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect acțiune în revendicare)

Corina CIOROABĂ

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate