Secţiuni » Arii de practică » Business » Concurenţă
Concurenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

Companii de taxi amendate de Consiliul Concurenței pentru fixarea unui tarif unic. UPDATE: MUSLIU & ASOCIAȚII obține la ÎCCJ reducerea cu 30% a amenzii aplicate firmei Pelicanul Grup Taxi SRL
14.07.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Concurență, Content, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 14 iulie 2020: Înalta Curte de Casație și Justiție a redus cu 30% amenda aplicată de Consiliul Concurenței firmei Pelicanul Grup Taxi SRL prin Decizia 8/2015 având ca obiect sancționarea întreprinderilor active pe piața transportului de persoane în regim de taxi din Municipiul București și județul Ilfov.

Printre întreprinderile care au contestat decizia Consiliului Concurenței se numără și Auto Cobălcescu SRL, Confort Taxi SRL, Cristaxi Service SRL, însă acțiunile lor au fost respinse.

Întreprinderea Pelicanul Grup Taxi SRL a fost reprezentată în instanță de echipa de avocați MUSLIU & Asociații.

***

Joi, 8 ianuarie 2015: Consiliul Concurenței a anunțat că a sancţionat cu amenzi (în valoare totală de 2.264.875 lei, echivalentul a 505.021 EUR), opt întreprinderi active pe piaţa transportului de persoane în regim de taxi şi dispecerat taxi din municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, potrivit unui comunicat al Consiliului.

Motivul: participarea la o înţelegere tacită/practică concertată având ca obiect fixarea tarifului de transport de persoane în regim de taxi.

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei: „Legea concurenţei interzice orice înţelegeri exprese sau tacite şi orice practici concertate care conduc la denaturarea concurenţei pe o piaţă. Fiecare întreprindere trebuie să îşi stabilească în mod independent politica de tarife în funcţie de structura costurilor implicate de desfăşurarea activităţii şi nu prin coordonare cu alte întreprinderi concurente.”

Companiile sancţionate, care deţineau cca. 70% din piaţă la momentul înţelegerii, sunt:
1. PELICANUL GRUP TAXI SRL – 107.809 lei (24.039 EUR);
2. PELICANUL GRUP INTERNAŢIONAL FILIALA BUCUREŞTI – 1396 lei (311 EUR);
3. MERIDIAN TAXI SRL – 173.040 lei (38.584 EUR);
4. MERIDIAN TAXI PLUS – 46.658 lei (10.404 EUR);
5. AUTOCOBĂLCESCU SRL – 1.685.491 lei (375.831 EUR);
6. CONFORT TAXI SRL – 4569 lei (1019 EUR);
7. CRISTAXI SERVICE SRL – 219.586 lei (48.963 EUR);
8. GRUP AS 2000 TRANSCOM SRL – 26.326 lei (5.870 EUR).

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti