Secţiuni » Arii de practică » Business » Concurenţă
Concurenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

Companii de taxi amendate de Consiliul Concurenței pentru fixarea unui tarif unic


9 ianuarie 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Joi, 8 ianuarie 2015, Consiliul Concurenței a anunțat că a sancţionat cu amenzi (în valoare totală de 2.264.875 lei, echivalentul a 505.021 EUR), opt întreprinderi active pe piaţa transportului de persoane în regim de taxi şi dispecerat taxi din municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, potrivit unui comunicat al Consiliului.

Motivul: participarea la o înţelegere tacită/practică concertată având ca obiect fixarea tarifului de transport de persoane în regim de taxi.

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei: „Legea concurenţei interzice orice înţelegeri exprese sau tacite şi orice practici concertate care conduc la denaturarea concurenţei pe o piaţă. Fiecare întreprindere trebuie să îşi stabilească în mod independent politica de tarife în funcţie de structura costurilor implicate de desfăşurarea activităţii şi nu prin coordonare cu alte întreprinderi concurente.”

Companiile sancţionate, care deţineau cca. 70% din piaţă la momentul înţelegerii, sunt:
1. PELICANUL GRUP TAXI SRL – 107.809 lei (24.039 EUR);
2. PELICANUL GRUP INTERNAŢIONAL FILIALA BUCUREŞTI – 1396 lei (311 EUR);
3. MERIDIAN TAXI SRL – 173.040 lei (38.584 EUR);
4. MERIDIAN TAXI PLUS – 46.658 lei (10.404 EUR);
5. AUTOCOBĂLCESCU SRL – 1.685.491 lei (375.831 EUR);
6. CONFORT TAXI SRL – 4569 lei (1019 EUR);
7. CRISTAXI SERVICE SRL – 219.586 lei (48.963 EUR);
8. GRUP AS 2000 TRANSCOM SRL – 26.326 lei (5.870 EUR).

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii