Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Poziția ADSA față de articolul „Mesaj pentru o ipocrită ignorantă din Baroul Timiș și fariseii din toate celelalte barouri”


10 ianuarie 2015 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Consiliul Director al Asociației pentru Dialog și Solidaritate a Avocaților condamnă, în cadrul unei luări de poziție publicate pe website-ul propriu, www.adsa.ro, apariția în spațiul virtual a articolului  ”Mesaj pentru o ipocrită ignorantă din Baroul Timiș și fariseii din toate celelalte barouri”.

Poziția ADSA: „Constatăm cu regret faptul că misiunea de informare a publicului de către anumite instituții ce se doresc a fi media, este înlocuită cu atacuri agresive, lipsite de decență și ”common sens” (astfel cum solicită chiar autorul) la adresa unui coleg avocat, cunoscut ca un bun profesionist, apreciat deopotrivă de către colegii de breaslă, precum și de mediul universitar. Întregul demers, pretins jurnalistic al autorului, se dorește a fi o replică la intenția colegei de a-și rezerva drepturile de autor cu privire la un text ce îi aparține, situație pe care o apreciem ca fiind inadmisibilă, în condițiile în care, cu atât mai mult, provine de la un publicație on-line ce se dorește a avea un profil juridic.

ADSA consideră, că exprimări ”jurnalistice”, precum ”ipocrită ignorantă”, ”Fă, ești proastă?” ”madam Looney Tunes”, ”ai nevoie de un psihiatru”, nu fac parte dintr-o conduită profesionistă, media, ce se presupune a promova măsuri de legalitate, deontologie și etică juridică.

Manifestăm solidaritate față de colega avocat din Baroul Timiș, în raport de care acest site și-a permis să folosească un limbaj ce depășește acea limită a decenței, ce este impusă chiar și de o apreciere subiectivă pe care o conține editorialul semnat de către Teodor Butnar.

Fără a cunoaște profesia autorului articolului, îi aducem la cunoștință că orice publicație trebuie să respecte legislația în vigoare, astfel cum chiar colega noastră i-a solicitat, precum și faptul că și în cadrul normelor morale de conviețuire socială, un sprijin ori un ”bine”, astfel cum îl intituelază autorul, se va face doar atunci când este solicitat.

ADSA se delimitează de conținutul articolului menționat în preambulul prezentului comunicat și își exprimă încă o dată sprijinul și aprecierea față de colega în cauză.

Totodată, ADSA solicită Baroului București, în calitatea sa de partener al site-ului avocatura(.)com, să își precizeze poziția față de injuriile aduse unui coleg avocat, chiar și din Baroul Timiș, aspect pe care îl solicităm, deopotrivă și Uniunii Naționale a Barourilor din România.

Menționăm că discuția a pornit de la articolul Roba și avocatul ei, publicat de către av. prof. univ. dr. Ligia Cătuna pe JURIDICE.ro.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro