Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Poziția ADSA față de articolul „Mesaj pentru o ipocrită ignorantă din Baroul Timiș și fariseii din toate celelalte barouri”
10.01.2015 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Consiliul Director al Asociației pentru Dialog și Solidaritate a Avocaților condamnă, în cadrul unei luări de poziție publicate pe website-ul propriu, www.adsa.ro, apariția în spațiul virtual a articolului  ”Mesaj pentru o ipocrită ignorantă din Baroul Timiș și fariseii din toate celelalte barouri”.

Poziția ADSA: „Constatăm cu regret faptul că misiunea de informare a publicului de către anumite instituții ce se doresc a fi media, este înlocuită cu atacuri agresive, lipsite de decență și ”common sens” (astfel cum solicită chiar autorul) la adresa unui coleg avocat, cunoscut ca un bun profesionist, apreciat deopotrivă de către colegii de breaslă, precum și de mediul universitar. Întregul demers, pretins jurnalistic al autorului, se dorește a fi o replică la intenția colegei de a-și rezerva drepturile de autor cu privire la un text ce îi aparține, situație pe care o apreciem ca fiind inadmisibilă, în condițiile în care, cu atât mai mult, provine de la un publicație on-line ce se dorește a avea un profil juridic.

ADSA consideră, că exprimări ”jurnalistice”, precum ”ipocrită ignorantă”, ”Fă, ești proastă?” ”madam Looney Tunes”, ”ai nevoie de un psihiatru”, nu fac parte dintr-o conduită profesionistă, media, ce se presupune a promova măsuri de legalitate, deontologie și etică juridică.

Manifestăm solidaritate față de colega avocat din Baroul Timiș, în raport de care acest site și-a permis să folosească un limbaj ce depășește acea limită a decenței, ce este impusă chiar și de o apreciere subiectivă pe care o conține editorialul semnat de către Teodor Butnar.

Fără a cunoaște profesia autorului articolului, îi aducem la cunoștință că orice publicație trebuie să respecte legislația în vigoare, astfel cum chiar colega noastră i-a solicitat, precum și faptul că și în cadrul normelor morale de conviețuire socială, un sprijin ori un ”bine”, astfel cum îl intituelază autorul, se va face doar atunci când este solicitat.

ADSA se delimitează de conținutul articolului menționat în preambulul prezentului comunicat și își exprimă încă o dată sprijinul și aprecierea față de colega în cauză.

Totodată, ADSA solicită Baroului București, în calitatea sa de partener al site-ului avocatura(.)com, să își precizeze poziția față de injuriile aduse unui coleg avocat, chiar și din Baroul Timiș, aspect pe care îl solicităm, deopotrivă și Uniunii Naționale a Barourilor din România.

Menționăm că discuția a pornit de la articolul Roba și avocatul ei, publicat de către av. prof. univ. dr. Ligia Cătuna pe JURIDICE.ro.

Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.