Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Franța. Google Inc., obligată la eliminarea unor legături din motorul de căutare


12 ianuarie 2015 | Robert BĂLAȘA

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Cyberlaw

Pentru prima dată, o decizie a instanței franceze obligă Google Inc. să elimine o legătură către conținut din motorul său de căutare, potrivit legalis.net.

În speță, o internaută a solicitat în scris companiei Google Inc. eliminarea unei legături către un articol din cotidianul Le Parisien privind un caz de fraudă judecat în 2006 în care respectiva a fost condamnată la pedeapsa cu închisoarea de 3 ani. Google a refuzat cererea respectivă invocând interesul public.

Reclamanta a susținut că prin afișarea legăturii în motorul de căutare Google a fost prejudiciată în sensul că șansa de a-și găsi un loc de muncă a fost diminuată și afectată. Instanța a considerat cererea sa legitimă, mai ales că această condamnare nu figura în buletinul nr. 3 din cazierul judiciar al persoanei respective.

Astfel, prin hotărârea din 16 septembrie 2014, Tribunalul de Mare Instanță din Paris a obligat Google France la eliminarea mai multor legături către conținut care au fost considerate defăimatoare de către Tribunalul corecțional din Paris, în martie 2014.

Robert BĂLAȘA

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică