TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

Gabriel Zbârcea: Să nu înșeli niciodată!
12.01.2015 | JURIDICE.ro

 
SMARTBILL

Revista Forbes România a realizat un colaj cu răspunsuri ale managerilor, antreprenorilor sau consultanților privind performanța în 2015. Aceștia au trebuit să răspundă la următoarele întrebări:

1. Care sunt cele trei recomandări de business pe care le-ați face unei companii pentru a fi mai performantă în 2015?
2. Care a fost cel mai bun sfat pe care l-ați primit (de la un prieten, bancher, om de afaceri) în privința finanțelor personale?
3. Ce sfat i-ați da unui român ca să fie mai bogat în 2015?

Printre cei intervievați s-a aflat și avocatul Gabriel Zbârcea, fondator ȚUCA ZBÂRCEA & ASOCIAȚII:

Asumă-ţi  riscuri, fă pariuri! Pariază pe oameni, pe produse noi, pe proiecte. Și investește în ei. Cea mai proastă decizie este să nu faci pariuri, să nu îţi iei riscuri, să fii imobil, neadaptat.

Privește fiecare interacţiune ca o oportunitate de afaceri. Niciodată nu știi de unde sare iepurele. Într-o societate din ce în ce mai competitivă, contactul personal, empatia, conectivitatea pot face diferenţa, îţi pot aduce clientul ancoră, proiectul visat.

Construiește-ţi afacerea în jurul vieţii și nu viaţa în jurul afacerii. Afacerea ta nu poate fi doar un simplu job, este un mod de viaţă, trebuie să o faci cu pasiune, cu plăcere, cu dragoste, trebuie să te reprezinte. Înainte de toate trebuie să îţi aducă bucurie, nu frustrare, nu presiune, trebuie să vii la birou ca acasă, să simţi colegii ca parte a familiei extinse. Doar astfel vei putea avea rezultate pe termen lung, doar astfel vei avea suficientă rezistenţă să treci de obstacolele pe care cu siguranţă le vei întâlni.

Să nu înșeli niciodată! Fie că vorbim de propria-ţi echipă, de clienţi, de stat, niciodată nu îi înșela. Joacă cinstit, onest, nu încerca să păcălești pe nimeni! Reputaţia se câștigă în 5-10 ani dar se poate pierde într-o clipă. În plus, cred în legea compensaţiei, cândva vei păţi același lucru.

Nu îţi pune toate ouăle în același coș, nu miza pe o singură carte, pe o singură nișă. Trăim în vremuri imprevizibile, nu există certitudini, nu poţi specula pe termen mediu și lung. Ar fi o imensă greșeală să te expui mizând pe o singură monedă (în cazul depozitelor personale), pe o singură activitate (mulţi din cei care au mizat doar pe imobiliare sunt faliţi).

Fii generos și îndatoritor. Generozitatea îţi va aduce răsplata de la Dumnezeu, iar îndatorarea celorlalţi îţi poate aduce răsplata lumească.


Aflaţi mai mult despre , , , , ,
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.