Secţiuni » Arii de practică » Business » Proprietate intelectuală
Proprietate intelectuală
DezbateriCărţiProfesionişti

ELSA București a organizat două Concursuri de Procese Simulate pe tema Dreptului Proprietății Intelectuale și pe tema Dreptului Internațional Public


13 ianuarie 2015 | Denisa BRÎNZEI
Secţiuni: Dreptul proprietatii intelectuale, Universitaria
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Sâmbătă, 6 decembrie, la Curtea de Apel București, a avut loc Concursul de Procese Simulate pe Dreptul Proprietății Intelectuale. Evenimentul organizat de ELSA București, prin intermediul Departamentului Activități Academice, a numărat la faza finală 12 participanți, studenți în anul al IV-lea de studiu la Facultatea de Drept, organizați în 6 echipe.

Juriul a fost format din profesorii Lucian Poenaru și Mirela Ene, avocații Raluca Comănescu și Nicolae Mureșan, precum și domnișoara Ioana Titere.

Evenimentul s-a bucurat de sprijinul caselor de avocatură NNDKP, Nomenius și Andra Mușatescu Law Office, precum și de susținerea profesorului Doru Trăilă, iar câștigătorii au fost premiați cu bani, puncte în plus la examenul materiei „Dreptul proprietății intelectuale” și stagii de practică.

Primul loc a fost câștigat de Cherciu Nicoleta, de asemenea câștigătoare a premiului „Cel mai bun orator”, și de Spineanu Hermina, în timp ce pe locul al II-lea s-au clasat Stanciu Marius și Stîngaciu Geanina. Participanții au împărtășit cu ELSA București experiența participării lor la eveniment: „Procesul simulat de Dreptul proprietății intelectuale s-a desfășurat fără cusur, echipa de organizare și-a dat interesul de la cele mai importante aspecte, precum atragerea unui juriu cu autoritate în domeniu și organizarea etapelor și a materialelor necesare până la cele mai mici detalii”. „Acest proces simulat a reprezentat anticiparea veridică a experiențelor pe care urmează să le avem după terminarea facultății”.

Având în vedere importanța deosebită pe care o prezintă ramura Dreptului Internațional Public în stabilirea unor relații funcționale cât mai durabile între state, ELSA București, prin intermediul Departamentului Activități Academice, a organizat pe data de 14 decembrie 2014, la Curtea de Apel București, o nouă ediție a Concursului de Procese Simulate de Drept Internațional Public.

Evenimentul s-a adresat studenților de anul al II-lea și a fost deschis studenților din toate Facultățile de Drept din București, reprezentând o oportunitate pentru aceștia, atât de a-și aprofunda cunoștințele în acest domeniu de actualitate, cât și de a-și exersa calitățile de oratori, lucrul în echipă și abilitatea de a se documenta.

Anul acesta am fost încântați să observăm entuziasmul studenților în ceea ce privește evenimentul, fiind înscrise 46 de echipe.

Concursul a fost structurat în două etape: o fază scrisă, în care echipele au redactat un memoriu de soluționare a unei spețe, pe bază căruia au fost selectate cele mai bune 8 echipe pentru fază orală.

Juriul a fost format din Bogdan Biriș, conf. univ. dr. Onica Jarka Beatrice Florentina, drd. Elena Lazăr, Radu Șerbănescu. Câștigătorii au fost recompensați cu puncte în plus la examenul de la materia ”Drept Internațional Public”, precum și cu premii în cărți.

Carmen Calabache: „Am participat la o serie de proiecte și conferințe de când sunt studentă la Facultatea de Drept, dar emoția simțită când pledezi într-un cadru atât de solemn, după zile întregi de pregătire, alături de un coleg care a fost mereu acolo pentru echipă nu se compară cu nimic din ce am trăit până acum. Mulțumesc pe această cale echipei de organizare din ELSA pentru seriozitatea și profesionalismul de care au dat dovadă încă o dată și cu siguranță voi urmări cu interes următorul eveniment de acest gen.”

ELSA (The European Law Students` Association) este o asociație internațională, independentă, apolitică, condusă de și pentru studenți. ELSA România este singura asociaţie a studenţilor la drept care activează la nivel Naţional. Parte a ELSA România, grupul local ELSA București contribuie prin cele trei departamente principale (Activităţi Academice, Seminare & Conferinţe, Student Trainee Exchange Programme) la dezvoltarea culturală şi profesională a studenţilor şi a tinerilor jurişti. Implicând stagii de practică, seminare şi conferinţe, publicaţii sau procese simulate, ELSA are ca scop principal evoluţia tinerilor în sistemul juridic.

Denisa BRÎNZEI
Director PR
ELSA București

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro