Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Violare de domiciliu. Elemente constitutive. Tentativă la infracţiunea de înşelăciune


13 ianuarie 2015 | Paula VÂRBAN

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că fapta de a pătrunde, fără drept, într-un imobil, fără consimţământul persoanei care locuieşte în acel imobil, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de violare de domiciliu, chiar dacă persoana locuieşte în imobil fără titlu, iar făptuitorul a introdus împotriva acesteia o acţiune în evacuare.
În cazul tentativei la infracţiunea de înşelăciune, săvârşită prin solicitarea unor sume de bani pentru asigurarea tratamentului medical al unui minor decedat la data solicitării acestor sume, informarea persoanei vătămate cu privire la decesul minorului nu echivalează cu o desistare, în condiţiile în care făptuitorul a solicitat în continuare sumele de bani, prin invocarea unui alt caz urgent. (Decizia nr. 3858 din 5 decembrie 2013 pronunțată de Secția penală a Înaltei Curți de Casație și Justiție având ca obiect violarea de domiciliu)

Avocat Paula VÂRBAN

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii