Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DNA-Brașov. Trafic de influență. Extindere a urmăririi penale


15 ianuarie 2015 | Mădălina MIHALCEA, Georgiana-Camelia LUCIU, Mădălina MIHALCEA
Secţiuni: Activitate parchete, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

DNA-Brașov. Trafic de influență. Extindere a urmăririi penale.

În completarea comunicatului nr. 64/VIII/3 din data de 10 ianuarie 2015 referitor la dosarul penal constituit ca urmare a unor suspiciuni de fapte de corupție legate de atribuirea unor mari suprafețe de teren forestier, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Brașov au dispus extinderea urmăririi penale față de inculpatul C. T. A., senator în Parlamentul României, în cauză rezultând suspiciunea rezonabilă că acesta a săvârșit o altă infracțiune de trafic de influență, pe lângă cele menționate în comunicatul din 10 ianuarie 2015.

În ordonanța de extindere a urmăririi penale întocmită de procurori se arată că există date și indicii rezonabile care conturează următoarea stare de fapt:
În contextul demersurilor infracționale depuse pentru retrocedarea unor mari suprafețe de teren forestier către inculpatul P. S. G., la data de 12 aprilie 2013, după ce a încetat orice raport juridic între P. G. S. și V. I. G.(coinculpați în prezenta cauză), la biroul SCA CHIUARIU ȘI ASOCIAȚII din București a avut loc o întâlnire între P. G. S. și C. T. A..
Cu ocazia acelei întâlniri, după ce C. T. A. l-a asigurat pe P. G. S. de influența sa avută asupra funcționarilor publici din județul Bacău implicați în procedura de punere în executare a Deciziei nr. 231/2012 a Tribunalului Covasna, i-a pretins acestuia suma de 3.000.000 de euro pentru a obține, cu ajutorul influenței sale asupra respectivilor funcționari, punerea în posesie a unui lot de aproximativ 6.000 de ha de pădure.

Inculpatului C. T. A. i s-au adus la cunoștință noua acuzație, la data de 15 ianuarie 2015, în conformitate cu prevederile art. 309 din Codul de procedură penală.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

:: sursa: www.pna.ro

Georgiana-Camelia LUCIU
Mădălina MIHALCEA

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro