Secţiuni » Arii de practică » Business » Telecom
Telecom
Profesionişti

CSM solicită MJ lămuriri privind informaţiile secrete de stat deținute de ICCJ și instanțele judecătorești
16.01.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Sistemul judiciar, Telecom
JURIDICE - In Law We Trust

Comisia nr. 2 – Eficientizarea activității CSM și a instituțiilor coordonate, parteneriatul cu instituțiile interne și societatea civilă – a decis în ședința de luni, 12 ianuarie 2015, cu privire la sesizările Tribunalului Iași și Tribunalului Constanța referitoare la informații clasificate, transmiterea solicitării formulate de instanța din Constanța către Ministerul Justiției, cu rugămintea de a comunica acestei instanțe „Lista cuprinzând categoriile de informații secrete de stat, pe niveluri și termene de secretizare, elaborate sau deținute de ICCJ și de celelalte instanțe judecătorești”.

Comisia a mai decis revenirea la Ministerul Justiției cu adresă pentru elaborarea normelor comune pentru instanțele judecătorești, potrivit art. 25 alin. 2 din Legea nr. 182/2002, și comunicarea unui răspuns către solicitanți.

Art. 25 din Legea nr. 182/2002:
”(1) Coordonarea generală a activităţii şi controlul măsurilor privitoare la protecţia informaţiilor secrete de stat se realizează de către unitatea specializată din cadrul Serviciului Român de Informaţii.
(2) Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul de Interne, Ministerul Justiţiei, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Informaţii Externe, Serviciul de Protecţie şi Pază şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale stabilesc, pentru domeniile lor de activitate şi responsabilitate, structuri şi măsuri proprii privind coordonarea şi controlul activităţilor referitoare la protecţia informaţiilor secrete de stat, potrivit legii.
(3) Coordonarea activităţii şi controlul măsurilor privitoare la protecţia informaţiilor secrete de stat pentru Oficiul Central de Stat pentru Probleme Speciale şi Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat se realizează de structura specializată a Ministerului Apărării Naţionale.
(4) Parlamentul, Administraţia Prezidențială, Guvernul şi Consiliul Suprem de Apărare a Țării stabilesc măsuri proprii privind protecţia informaţiilor secrete de stat, potrivit legii. Serviciul Român de Informaţii asigură acestor instituţii asistenţa de specialitate.
(5) Protecţia informaţiilor nedestinate publicităţii, transmise României de alte state sau de organizaţii internaţionale, precum şi accesul la informaţiile acestora se realizează în condiţiile stabilite prin tratatele internaţionale sau înţelegerile la care România este parte.”

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti