Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

PT-Tulcea. Furt, furt calificat. Arestare preventivă


16 ianuarie 2015 | Elena TOMACINSCHI, Georgiana-Camelia LUCIU, Elena TOMACINSCHI

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

PT-Tulcea. Furt, furt calificat. Arestare preventivă. 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea au dispus, la data de 14 ianuarie 2015, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii C. L., M. D. şi M. P., sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt și furt calificat.

La aceeaşi dată, organele de cercetare din cadrul IPJ Tulcea – Serviciul de Investigații Criminale au dispus reţinerea, pentru o perioadă de 24 de ore, a inculpaţilor C. L. și M. D.

La data de 15 ianuarie 2015, inculpaţii au fost prezentaţi cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Babadag, care a admis cererea şi a dispus emiterea unui mandat de arestare pe numele acestora pentru o perioadă de 30 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale s-a stabilit că inculpaţii:
– la data de 17 martie 2013, au sustras 61 traverse din beton tip 40 T13 SB de la o linie de cale ferată M.Ap.N., aflată în conservare în competenţa Districtului CFR Baia, cauzând un prejudiciu în valoare de 13.566 lei;
– în noaptea de 11-12 martie 2013, au sustras 20 bucăţi de plasă galvanizată, cu dimensiunea de 2,2×2 m bucata, cu care era împrejmuit bazinul de apă potabilă al unui sat din judeţul Tulcea, cauzând un prejudiciu în valoare de 4.000 lei;
– în seara zilei de 8 mai 2014 şi în noaptea de 12-13 mai 2014, au pătruns în curtea SCP SRL, de unde, prin efracţie, au sustras o staţie de emisie recepţie, o antenă recepţie, mai multe bunuri şi 800 litri de motorină, cauzând un prejudiciu în valoare de 8.000 lei;
– în noaptea de 22-23 mai 2014, au sustras din ferma persoanei vătămate L. I. 3 tone de porumb, materiale feroase, o armă de tir și alte bunuri, cauzând un prejudiciu în valoare de 30.000 lei;
– în noaptea de 28-29 decembrie 2014, prin efracţie, au pătruns în mai multe spaţii aparţinând unei primării din judeţul Tulcea, de unde au sustras bunuri precum: un flex, un prelungitor electric, două răngi, un bidon cu 25 litri motorină, iar ulterior au forţat şi deschis bancomatul unei instituţii bancare amplasat în holul primăriei, de unde au sustras aproximativ 28.000 lei.
Din cercetări a rezultat faptul că inculpaţii au acţionat în grup, în mod profesionist, folosind staţii de bruiere a semnalului GPS, GSM şi a senzorilor de mişcare ale sistemelor de alarmare şi autoturisme pentru a transporta bunurile furate şi pentru a-şi asigura fuga de la locul faptelor.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

:: sursa: www.mpublic.ro

Georgiana-Camelia LUCIU
Elena TOMACINSCHI

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică