Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Acțiune disciplinară împotriva unui judecător pentru exercitarea funcţiei cu rea-credinţă respinsă de CSM, cu opinie separată
22.01.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Secția pentru judecători în materie disciplinară a CSM a hotărât în ședința de miercuri, 21 ianuarie 2015, respingerea acțiunii disciplinare formulate de Inspecția Judiciară împotriva judecătoarei Mândru Magdalena, Tribunalul Galați.

Motivul: posibila săvârșire a abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. t, cu aplicarea art. 99^1 alin. 2 din Legea nr. 303/2004.

În cadrul ședinței, s-a formulat și opinie separată în sensul admiterii acțiunii disciplinare.

Art. 99 lit. t Legea nr. 303/2004:
”t) exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă”.

Art. 99^1 alin. 2 Legea nr. 303/2004:
”(2) Există gravă neglijenţă atunci când judecătorul sau procurorul nesocoteşte din culpă, în mod grav, neîndoielnic şi nescuzabil, normele de drept material ori procesual”.

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT









Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti