Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

Acțiune disciplinară împotriva unui judecător pentru exercitarea funcţiei cu rea-credinţă respinsă de CSM, cu opinie separată


22 ianuarie 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Secția pentru judecători în materie disciplinară a CSM a hotărât în ședința de miercuri, 21 ianuarie 2015, respingerea acțiunii disciplinare formulate de Inspecția Judiciară împotriva judecătoarei Mândru Magdalena, Tribunalul Galați.

Motivul: posibila săvârșire a abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. t, cu aplicarea art. 99^1 alin. 2 din Legea nr. 303/2004.

În cadrul ședinței, s-a formulat și opinie separată în sensul admiterii acțiunii disciplinare.

Art. 99 lit. t Legea nr. 303/2004:
”t) exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă”.

Art. 99^1 alin. 2 Legea nr. 303/2004:
”(2) Există gravă neglijenţă atunci când judecătorul sau procurorul nesocoteşte din culpă, în mod grav, neîndoielnic şi nescuzabil, normele de drept material ori procesual”.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii