Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Mediere
Mediere
DezbateriCărţiProfesionişti

România se prezintă la Bruxelles cu rezultate foarte slabe la capitolul mediere


23 ianuarie 2015 | Petru MUSTĂȚEANU

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

In data de 26 februarie 2015, in cadrul forumului “Civil Law & Justice”, ce va fi organizat la Bruxelles de catre Comisia pentru Afaceri Juridice din cadrul Parlamentului European, principalul subiect al zilei va fi medierea, si anume felul in care aceasta a fost implementata si functioneaza la nivelul statelor membre UE.

Pentru a-si demonstra interesul fata de functionaliatea medierii, la eveniment au fost invitati reprezentantii alesi ai celor 28 de parlamente ale statelor membre, iar, in paralel, a fost pus la dispozitia mediatorilor din toate statele U.E., prin urmare si la dispozitia mediatorilor din Romania, un chestionar prin care sa se poata exprima cu privire la modul de implementare a Directivei 2008/52/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 21 mai 2008 privind anumite aspecte ale medierii in materie civila si comerciala. Chestionarul poate fi accesat si completat aici.

Amintim ca obiectivul Directivei 2008/52/CE este de a facilita accesul la soluţionarea alternativa a litigiilor si de a promova solutionarea pe cale amiabila a acestora prin incurajarea utilizarii medierii si asigurarea unei relatii echilibrate intre mediere si procedurile judiciare.

În cadrul Forumului, reprezentantii ADR Center din Roma vor prezenta un raport pe baza concluziilor Studiului “Rebooting the Mediation Directive”, realizat in 2013-2014.

Romania se va prezenta la acest eveniment fara a avea rezultate notabile, in acest moment Legea medierii fiind vaduvita, printr-o decizie recenta a C.C.R., de articolele care ii asigurau functionarea.

Mediator Petru MUSTATEANU

* Informatiile din prezentul articol au fost preluate de pe site-ul Consiliului de Mediere.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii