Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Activitatea ministrului Justitiei la JAI
10.06.2008 | JURIDICE.ro, MJ

JURIDICE - In Law We Trust

Catalin Marian Predoiu, ministrul justitiei, a participat in perioada 5-6 iunie a.c. la reuniunea Consiliului Justitie Afaceri Interne (JAI) – Luxemburg.

Reuniunea ministrilor de justitie a oferit prilejul adoptarii formale a Regulamentului privind Legea aplicabila obligatiilor contractuale. Noul act normativ prevede reguli comune pentru determinarea normelor juridice aplicabile unora asemenea obligatii, pe intreg teritoriul UE, oferind un plus de certitudine juridica si predictibilitate in materie.

In plus, s-a realizat acordul politic asupra Deciziei Cadru privind executarea hotararilor judecatoresti pronuntate in lipsa si asupra Directivei privind protectia mediului prin masuri de drept penal. Romania a participat activ la negocierea celor doua instrumente, iar ministrul justitiei a exprimat sustinerea pentru textele supuse adoptarii.

Ministrii au aprobat cu acest prilej si liniile directoare ce definesc continutul unui viitor regulament comunitar privind obligatiile de intretinere.
Alte dosare aflate pe agenda, cu privire la care s-au purtat discutii, dar care vor continua sa faca obiectul negocierilor tehnice, au privit modificarea deciziei Eurojust, proiectul unui regulament in materia legii aplicabile divortului si dezvoltarea portalului european E-justitie.

In dupa-amiaza zilei de 5 iunie, Ministrul Justitiei a avut o reuniune bilaterala cu vice-presedintele Comisiei Europene (CE) domnul Jacques Barrot. Cu acest prilej, ministrul roman a facut o prezentare a principalelor evolutii inregistrate in domeniile monitorizate de CE in cadrul mecanismului de cooperare si verificare (MCV). Oficialul European a apreciat progresele facute de Romania si a asigurat de intreaga deschidere si sustinere a CE pentru continuarea procesului de reforme in cadrul sistemului judiciar si in domeniul luptei impotriva coruptiei.

In marja Consiliului JAI, ministrul Predoiu a avut si o intrevedere bilaterala omologul francez, doamna Rachida Dati. Franta va detine presedintia Consiliului in a doua jumatate a anului 2008. Discutiile s-au concentrate pe asistenta pe care Franta o va oferi Romaniei pentru elaborarea unui nou proiect de lege in domeniul raspunderii ministeriale.

Aflaţi mai mult despre

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.