Secţiuni » Selected
Selected Top Legal
CorporatePlatinum members
Print Friendly, PDF & Email

Curtea de Apel Timişoara. Avocații pot studia online dosarele, fără deplasare la arhiva instanţei
26.01.2015 | JURIDICE.ro

Curtea de Apel Timişoara a dat publicității vineri, 23 ianuarie 2015, un comunicat cu privire la punerea în funcțiune a site-ului oficial al instanței.

Site-ul a fost creat cu scopul acordării posibilităţii justiţiabililor şi a reprezentanţilor lor convenţionali de a studia documentele de la dosarul cauzei prin intermediul internetului, fără a mai face deplasarea la arhiva instanţei.

În momentul de faţă, pe pagina web a Curţii de Apel Timişoara există un link intitulat „Info dosare”, iar accesarea acestuia oferă vizitatorului posibilitatea de a folosi două programe, respectiv:
a) Info-dosar, care permite vizualizarea tuturor documentelor din dosar, fiind necesară însă parola inserată în citaţia transmisă părţii pentru primul termen de judecată. În această privinţă, există posibilitatea ca, din dispoziţia Preşedintelui, fiecare magistrat al curţii să primească câte o parolă de acces unică, cu ajutorul căreia să poată accesa orice dosar din raza Curţii de Apel Timişoara prin internet, utilizând aplicaţia Info-dosar;
b) Fişă-dosar, care permite vizualizarea principalelor informaţii despre un anumit dosar cum ar fi (data şi numărul dosarului, obiectul cauzei, termenele de judecată şi soluţiile pronunţate de instanţă, hotărârea finală). Aplicaţia funcţionează fără parolă de acces deoarece informaţiile furnizate sunt similare celor care pot fi obţinute prin accesarea aparatelor tip info-chișc amplasate la fiecare instanţă.


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!


JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.