Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Primar trimis in judecata pentru declaratii false
12.06.2008 | JURIDICE.ro, DNA

JURIDICE - In Law We Trust

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatilor:

1. COMAN Petre, primar al comunei Razvad, judetul Dambovita, in sarcina caruia au fost retinute infractiunile de folosire si prezentare de documente si declaratii false, inexacte sau incomplete, avand ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori in numele lor si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

2. DUTESCU Iulian, inginer in cadrul S.C. DIANA S.R.L. Targoviste, in sarcina caruia au fost retinute infractiunile de folosire si prezentare de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, avand ca rezultat obtinerea, pe nedrept, de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori in numele lor, instigare la infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

3. MARIN Daniel, director tehnic al S.C. DIANA S.R.L. Targoviste, in sarcina caruia au fost retinute infractiunile de folosire si prezentare de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, avand ca rezultat obtinerea, pe nedrept, de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori in numele lor.

4. PETRESCU Nicolae, angajat al S.C. DIANA S.R.L. Targoviste, in sarcina caruia a fost retinuta infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

La data de 18.02.2003, intre Agentia SAPARD si Consiliul Local al comunei Razvad, judet Dambovita a fost incheiat un contract de asistenta financiara ce avea ca obiect finantarea proiectului intitulat „Infiintare sistem de alimentare cu apa potabila in comuna Razvad, judet Dambovita”.

La datele de 19.07.2004. 23.08.2004 si 29.10.2004 inculpatii Coman Petre – responsabil legal al proiectului si Dutescu Iulian – administrator si director general al S.C. DIANA S.R.L. Targoviste (societate care a castigat licitatia deschisa organizata de Consiliul Local Razvad, avand ca obiect efectuarea lucrarilor contractului „Alimentare cu apa potabila a comunei Razvad – judet Dambovita”), in scopul obtinerii pe nedrept de fonduri nerambursabile din bugetul general al Comunitatilor Europene, au folosit si ulterior prezentat autoritatii contractante – Agentia SAPARD – Centrul Regional Targoviste documente false (procese – verbale de receptie calitativa a lucrarilor devenite ascunse, situatii de lucrari corespunzatoare devizelor de oferta, liste continand consumuri de materiale, facturi fiscale privind lucrarile executate si actualizarea valorilor lucrarilor executate, proces – verbal si anexa aferenta privind lucrarile calamitate), cunoscand continutul nereal al acestora, o parte din ele fiind intocmite de catre acestia.

In activitatea infractionala, cei doi inculpati au fost ajutati de inculpatii Marin Daniel si Petrescu Nicolae.
Astfel, inculpatul Marin Daniel, in calitate de director tehnic al S.C. DIANA S.R.L. Targoviste a dispus, impreuna cu inculpatul Dutescu Iulian, inlocuirea patului de nisip cu pamant friabil, constatarea producerii unor calamitati in mod nereal, precum si introducerea in situatiile de lucrari a utilizarii fortei de munca proprie, iar ulterior, a semnat situatiile de lucrari si facturile aferente transelor de plata 1, 2 si 3, cunoscand continutul nereal al acestora.

Inculpatul Petrescu Nicolae, in calitate de angajat al S.C. DIANA S.R.L Targoviste in functia de sef de santier pentru lucrarea „Infiintare sistem de alimentare cu apa potabila in comuna Razvad, judet Dambovita”, si la solicitarea inculpatului Dutescu Iulian, a intocmit in fals mai multe documente (tabele in care au fost mentionate cantitati de materiale si lucrari efectuate, situatii de lucrari corespunzatoare devizelor oferta si a documentelor subsecvente acestora, liste cuprinzand consumuri de materiale, facturi fiscale privind lucrari executate si un proces – verbal de constatare) care ulterior au fost incredintate reprezentantilor S.C. DIANA S.R.L. Targoviste si utilizate pentru decontarea lucrarilor finantate din fonduri nerambursabile SAPARD.

Prejudiciul total adus bugetului proiectului a fost in suma de 261.119,18 lei (aproximativ 67.000 euro), din care a fost recuperata suma de 93.718,59 lei.

M.A.P.D.R. – Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit s-a constituit parte civila in procesul penal cu suma de 189.053,70 lei (aproximativ 48.570 euro).

Dosarul a fost inaintat spre judecare Judecatoriei Targoviste.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.