Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislative
Proiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Grupul de coordonare privind imigratia


12 iunie 2008 | JURIDICE.ro, BADEA CLIFFORD CHANCE

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Noutăți legislative

In Monitorul Oficial, partea I, nr. 439 din data de 11 iunie 2008 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 572 din 28 mai 2008 privind constituirea Grupului de coordonare a implementarii Strategiei nationale privind imigratia.

Potrivit hotararii, Grupul de coordonare a implementarii Strategiei nationale privind imigratia ("Grupul") se constituie ca organism consultativ, fara personalitate juridica, care functioneaza pe langa Ministerul Internelor si Reformei Administrative, in scopul coordonarii implementarii documentelor strategice periodice din domeniul imigratiei in cadrul unui mecanism de cooperare interinstitutionala.

Grupul este subordonat Consiliului Interministerial pentru afaceri si justitiei constituit in temeiul Hotararii Guvernului nr. 750/2005 privind constituirea consiliilor interministeriale permanente.

Mecanismul de cooperare interinstitutionala in domeniul imigratiei are un caracter permanent si constituie elementul principal pentru implementarea eficienta a strategiei, politicilor si legislatiei in domeniu, asigurand in acest sens:
1. Coordonarea actiunilor institutiilor cu atributii in domeniul imigratiei, asigurand astfel implementarea obiectivelor Strategiei nationale privind imigratia ("Strategia") si respectarea obligatiilor si angajamentelor asumate de Romania;
2. Monitorizarea procesului de punere in aplicare a practicilor comunitare si internationale in domeniu;
3. Evaluarea semestriala sau ori de cate ori se impune a stadiului implementarii politicilor si programelor ce decurg din Strategie;
4. Elaborarea anuala, pe baza datelor statistice furnizate de autoritatile competente, a unor studii cu privire la evolutia fenomenului migrationist, in raport cu care se emit decizii si recomandari si se stabilesc directii de actiune;
5. Cresterea gradului de interoperabilitate si facilitare a schimbului de date si informatii necesare procesului decizional.

Hotararea contine prevederi detaliate referitoare la componenta Grupului, modul de desfasurare a activitatilor si de adoptare a deciziilor Grupului, precum si la atributiile si competentele acestuia.

Activitatea Grupului este coordonata de secretarul de stat, sef al Departamentului de ordine si siguranta publica din cadrul Ministerului Internelor si Reformei Administrative, care indeplineste functia de presedinte. Vicepresedintele grupului este directorul general al Oficiului Roman pentru Imigrari din cadrul Ministerului Internelor si Reformei Administrative.

Conform hotararii, anual, in baza informarii realizate de presedintele Grupului, ministrul internelor si reformei administrative prezinta Guvernului raportul de activitate privind stadiul implementarii Strategiei si supune aprobarii planul de actiune pentru urmatoarele 12 luni.

Cheltuielile necesare bunei desfasurari a activitatii Grupului se asigura de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Internelor si Reformei Administrative.

Hotararea analizata abroga Hotararea Guvernului nr. 1.708/2004 publicata in Monitorul Oficial al Romanie, partea I, nr. 1.039 din 10 noiembrie 2004.

Pentru STIRI.JURIDICE,

BADEA CLIFFORD CHANCE

Badea Clifford Chance

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică