Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC
 1 comentariu

Semnarea Acordului Colectiv aplicabil functionarilor publici din cadrul Administratiei Penitenciarelor
13.06.2008 | JURIDICE.ro, MJ

JURIDICE - In Law We Trust

Ieri, 12 iunie, a fost semnata, la sediul Ministerului Justitiei, forma finala a Acordului Colectiv aplicabil functionarilor publici cu statut special din cadrul sistemului national al administratiei penitenciare.

Documentul contine, printre altele, prevederi referitoare la constituirea si folosirea fondurilor destinate imbunatatirii conditiilor de munca, sanatatea si securitatea muncii, programul zilnic de munca, perfectionarea profesionala, precum si masuri privitoare la protectia celor alesi in organele de conducere ale organizatiilor sindicale.

Conducerea Ministerului Justitiei doreste sa multumeasca partenerilor de negociere, respectiv conducerii Administratiei Nationale a Penitenciarelor si organizatiilor sindicale semnatare, pentru atitudinea de deschidere manifestata pe parcursul derularii dialogului, salutand pe aceasta cale parafarea unui instrument juridic clar, bine definit, in beneficiul tuturor partilor semnatare.

Consecvent respectarii celor declarate si asumate la preluarea mandatului ministerial, echipa de conducere a Ministerului Justitiei va continua sa promoveze o politica de deschidere in ce priveste problemele aflate pe agenda ministeriala, urmand ca si pe viitor sistemului administratiei penitenciarelor sa i se acorde importanta cuvenita.

Ministerul Justitiei considera ca fiind o prioritate perfectarea cadrului legislativ aplicabil precum si trasarea unei strategii de dezvoltare a sistemului administratiei penitenciare, respectiv a unui plan de actiuni care sa poata oferi cadrul necesar asigurarii unei continuitati in dezvoltarea sistemului si a adaptarii acestuia la cerintele comunitare in domeniu.

In concretizarea pe mai departe a obligatiilor asumate, in scurt timp, cu respectarea criteriului transparentei decizionale, Ministerul Justitiei va face publice conditiile si modalitatea de organizare a concursului de ocupare a postului de director general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, ca un prim pas in procesul de stabilizare a functiilor de conducere la nivelul sistemului, alaturi de urgentarea procedurilor de organizare a concursurilor pentru ocuparea si a celorlalte posturi vacante existente.

Ministerul Justitiei considera ca aceasta modalitate de dialog ofera premisele necesare pentru solutionarea unora dintre disfunctionalitatile existente la nivelul sistemului penitenciar, urmarind pentru viitor extinderea dialogului inter-institutional in vederea solutionarii si altor probleme aflate in discutie.

Totodata, Ministerul Justitiei intelege sa isi manifeste surprinderea fata de exagerarile si neadevarurile din cuprinsul unor puncte de vedere facute publice de curand, in total dezacord cu regulile de comun acord asumate de toti participantii la intalnirile organizate pana in prezent. Inflamarea gratuita a unor dificultati cunoscute nu este de natura nici sa contribuie la o mai rapida solutionare a acestora si nici la intarirea parteneriatului inter-institutional.

Departamentul Comunicare al Ministerului Justitiei

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Semnarea Acordului Colectiv aplicabil functionarilor publici din cadrul Administratiei Penitenciarelor”

  1. alex680109 spune:

    Era si timpul. Dupa atata timp functionarii publici cu statut special din sistemul penitenciar meritau acest gest din partea MJ. Cam subtire insa acest Acord. Nu reglementeaza destul de in detaliu tot ceea ce doare pe cele peste 13.000 de fpss din ANP, …. dar totusi este un inceput … Acest acord este PERFECTIBIL. Cred ca meritul este mai mult al FSANP decat al SNLANP dar asta mai putin conteaza.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.