Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC
2 comentarii

Prima de stabilitate in sistemul sanitar
13.06.2008 | JURIDICE.ro, SOVA & ASOCIATII

JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial, partea I, nr. 440 din 12 iunie 2008, a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 578/2008 privind stabilirea cuantumului primei de stabilitate pentru personalul din sistemul sanitar, precum si a modului de acordare a acesteia.

Conform acestui act normativ, in vederea asigurarii stabilitatii in activitate, personalul din sistemul sanitar beneficiaza de trimestrele II si IV ale fiecarui an calendaristic de cate o prima de stabilitate, al carei cuantum se stabileste corespunzator lunii in care se face plata primei de stabilitate.

De retinut ca medicii care desfasoara activitate exclusiv in regim de garda, in baza unui contract individual de munca cu timp partial, nu pot beneficia de prima de stabilitate.

De asemenea, nu beneficiaza de prima de stabilitate, printre altele, urmatoarele categorii de persoane:
1. persoanele care au contractul individual de munca suspendat in conditiile legii, si nu desfasoara activitate in unitate in cursul lunii din anul calendaristic in care se acorda prima de stabilitate;
2. persoanele care au beneficiat de concediu de maternitate si in continuare beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani si care nu desfasoara activitate in unitate in luna din anul calendaristic in care se acorda prima de stabilitate.

Pentru STIRI.JURIDICE,
SOVA & ASOCIATII

Sova si asociatii

Aflaţi mai mult despre

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Au fost scrise până acum 2 de comentarii cu privire la articolul “Prima de stabilitate in sistemul sanitar”

  1. Anonim spune:

    asistentii medicali comunitari primesc prima de stabilitate?

  2. CULINOVSCHI FLORINA spune:

    ESTE O PORCARIE, EU AM INTRERUPT SERVICIU PE 13 MAI, PENTRU POSTNATAL, EU DE CE …..SA NU IAU PRIMA ,,,CINE A FACUT LEGEA ESTE UN CENZURAT, SA LE FIE RUSINE

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.