Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

WINZER MARTINESCU APÎRCIOAIE ȘI ASOCIAȚII. Succes remarcabil pentru o importantă companie privată într-un litigiu cu o miză de 5,5 milioane lei
30.01.2015 | JURIDICE.ro

Casa de avocatură WINZER MARTINESCU APÎRCIOAIE ȘI ASOCIAȚII (WMA) a câștigat pentru clientul său, o importantă companie privată din România, primul dintre cele două litigii avute cu o primărie de sector din București.

Prin decizia instanței de judecată, toate pretențiile formulate de către instituția administrației publice locale, care considera că beneficiarul nu și-a îndeplinit la timp și în mod corespunzător obligațiile contractuale, au fost respinse.

Primăria solicitat Tribunalului București obligarea pârâților reprezentați de WMA la plata sumei de aproximativ 5,5, milioane lei, dar instanța de judecată a decis că aceștia din urmă NU trebuie să plătească vreo sumă.

”Apreciem ca temeinică și legală soluția instanței de judecată. Ea vine să statueze, dincolo de orice dubiu rezonabil, faptul că nicio instituție a administrației publice locale nu se poate folosi de calitatea pe care o are și de pârghiile legislative oferite de legea cadru pentru a impune unui partener contractual condiții modificate unilateral, pe baza unor hotărâri arbitrare ale consiliului local”, a arătat Kristian Winzer, Partener Fondator WMA.

Echipa de avocați care a obținut acest succes remarcabil a fost formată din Elena Martinescu, Partener Fondator WMA și coordonatorul Departamentul de Litigii și Arbitraj, și Kristian Winzer.

Soluția Tribunalului București poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel București.

Despre WMA (WINZER MARTINESCU APÎRCIOAIE ȘI ASOCIAȚII)

WMA este o societate de avocatură creativă prin excelenţă, dinamică şi cu reputaţie profesională desăvârşită, fondată de către cei 3 avocați parteneri în anul 2014.
Implicată în gestionarea unor cauze complexe în variante domenii ale dreptului, WMA este un jucător extrem de competitiv pe piața de profil în domeniile Dreptului Afacerilor, Malpraxisului Medical și Dreptului Penal al Afacerilor.


Aflaţi mai mult despre , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.