Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

Congresul Uniunii Internationale a Avocatilor 2008. Prezentare generala
19.06.2008 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Dupa Sommet-ul Francofoniei si Summit-ul NATO, un alt mare eveniment va transforma Bucurestiul intr-un oras al intalnirilor importante.

Uniunea Internationala a Avocatilor (UIA) a hotarat organizarea congresului din acest an in capitala Romaniei.

Este pentru prima data in istoria profesiilor juridice din Romania cand in tara noastra are loc o manifestare de asemenea amploare, la care vor participa peste o mie de avocati, juristi, oameni politici si de cultura din peste o suta de tari.

Uniunea Internationala a Avocatilor este principala organizatie din lume care reprezinta profesia de avocat. A luat fiinta in anul 1927 – cu Baroul Bucuresti si Uniunea Avocatilor din Romania printre membrii fondatori – fiind cea mai veche organizatie mondiala a profesiei de avocat.

Organizatie internationala multiculturala si multilingvistica, U.I.A. si-a asumat ca misiuni principale promovarea ordinii de drept in lume, respectarea principiului egalitatii intre natiuni, asigurarea pacii prin respectarea legii. Organizatia reuneste aproape 200 de Barouri, Federatii Nationale si Asociatii de Avocati insumand circa doua milioane de membri si mii de avocati individuali din peste 110 tari.

Congresul – al 52-lea al Uniunii – se va desfasura in perioada 29 octombrie – 2 noiembrie la Palatul Parlamentului sub egida: "Bucuresti – un pod catre viitor pentru Uniunea Internationala a Avocatilor".

Se estimeaza ca vor fi aproximativ 1000 de participanti care trebuie sa provina:
– 50% din Romania si Zona Marii Negre;
– 30% din tari europene precum: Franta, Belgia, Italia, Spania, Elvetia, Marea Britanie, s.a
– 20% din restul lumii (Statele Unite ale Americii, Africa de Nord, Asia, America Latina).

Principalele teme care vor fi abordate in cadrul Congresului U.I.A. din acest an sunt: 1.Societatea informationala: intrebari si raspunsuri; 2. Apa si dreptul; 3. Profesia de avocat: o afacere ca oricare alta; 4. Dreptul concurentei: comparatie intre diferite modele practice.

In afara celor patru teme principale pe parcursul celor patru zile ale lucrarilor Congresului patruzeci si doua de comisii vor dezbate teme legate de dreptul afacerilor, practica generala si drepturile omului.

Printre invitatii de marca ai U.I.A. se numara Mihail Gorbaciov, cel care a avut nu numai un rol urias in destramarea Estului comunist, dar este si una din personalitatile care se lupta pentru conservarea resurselor vitale de apa pe pamant, Al Gore, proaspat laureat al Premiului Nobel pentru activitatea neobosita pusa in slujba pastrarii unei planete ecologice, inalti reprezentanti ai Organizatiei Natiunilor Unite si ai altor organizatii mondiale.

Pentru mai multe informatii (programul congresului, categorii de participanti si domeniile in care lucreaza acestia, brosuri, fotografii, imagini video, etc), dar si pentru oferte de sponsorizare sau cereri de acreditare a jurnalistilor la acest congres, ne puteti contacta la adresa de e-mail: calin.ispravnic@gmail.com sau la numarul de telefon: 0722 81 91 67.

Av. Calin Ispravnic,
Membru in Comitetul de Organizare a Congresului UIA la Bucuresti

Nota JURIDICE.RO:
– Presedintele Congresului: av. Mihai Alexandru Tanasescu

– Presedintele Comitetului de Organizare al Congresului: av. Arin Alexandru Avramescu

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.