Secţiuni » Arii de practică » Business » Energie
Energie
CărţiProfesionişti

Procedura de înregistrare a participanţilor la piaţa en gros de energie
03.02.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Energie, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 80 din data de 30 ianuarie 2015 a fost publicat Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 1/2015 privind instituirea Registrului naţional al participanţilor la piaţa angro de energie şi aprobarea Procedurii de înregistrare a participanţilor la piaţa angro de energie.

Potrivit actului normativ emis de ANRE, începând cu data de 18 martie 2015, se instituie Registrul naţional al participanţilor la piaţa angro de energie la Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE). „Piaţa angro de energie” cuprinde piaţa angro de energie electrică şi piaţa angro de gaze naturale.

Participanţii la piaţa angro de energie din România au obligaţia să se înregistreze în Registrul naţional al participanţilor la piaţa angro de energie instituit la ANRE, conform procedurii prevăzute în actul normativ, sau să prezinte ANRE confirmarea în scris a înregistrării în registre similare, anterior efectuării unei tranzacţii pe piaţa angro de energie din România care trebuie raportată Agenţiei pentru Cooperarea Autorităţilor de Reglementare din Domeniul Energiei (ACER) în conformitate cu Regulamentul (UE) nr. 1.227/2011 al Parlamentului European şi al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind integritatea şi transparenţa pieţei angro de energie, începând cu termenele prevăzute în Regulamentului de punere în aplicare (UE) nr. 1.348/2014 al Comisiei din 17 decembrie 2014 privind raportarea de date, pentru punerea în aplicare a articolului 8 alin. (2) şi (6) din Regulamentul (UE) nr. 1.227/2011.

Actul normativ cuprinde şi procedura de înregistrare a participanţilor la piaţa angro de energie în Registrul naţional al participanţilor la piaţa angro de energie prin care se stabileşte modul de înregistrare, termenele şi formatul datelor care trebuie transmise la ANRE în vederea înregistrării şi modalitatea de circulaţie a informaţiilor între participantul la piaţa angro de energie şi ANRE.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti