Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 

Nou regulament de aplicare a Legii privind brevetele de inventie
23.06.2008 | JURIDICE.ro, SAVESCU & ASOCIATII

JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial, partea I, nr. 456 din 18 iunie 2008 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 547/2008 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Legii nr. 64/1991 privind brevetele de inventie.

Noul regulament aproba regulamentul anterior, aprobat prin HG nr. 499/2003.

Depunerea cererii de brevet se efectueaza fie pe hartie, fie prin mijloace electronice. Taxa de inregistrare se depune odata cu cererea de brevet sau in termen de maximum 3 luni, sub sanctiunea considerarii cererii ca retrasa.

Cerintele privitoare la inregistrarea cererii prin mijloace electronice si procesarea acesteia se vor stabili prin instructiuni ale directorului general al OSIM, care se vor publica in Monitorul Oficial.

Obiectul inventiei poate fi un produs sau un procedeu, in masura in care oricare dintre acestea constituie o solutie tehnica a unei probleme.

Produsul poate consta in:
1. dispozitive, instalatii, echipamente, masini-unelte, aparate sau ansambluri de aparate care functioneaza impreuna sau care se refera la mijloace de lucru pentru realizarea unui procedeu de fabricatie sau de lucru
2. circuite electrice, pneumatice sau hidraulice
3. substante chimice, inclusiv produse intermediare, definite prin elementele componente si legaturile dintre ele, simbolizate prin formule chimice, semnificatia radicalilor substituenti, structura moleculara, izometrie sterica, greutatea moleculara sau prin alte caracteristici care le individualizeaza sau le identifica
4.mijloace sau agenti, substante chimice carora li se indica scopul pentru care sunt utilizate
5. amestecuri fizice sau fizico-chimice definite prin elementele componente, raportul cantitativ dintre acestea, structura proprietatile fizico-chimice sau alte proprietati care le individualizeaza si care le fac aplicabile pentru rezolvarea unei probleme tehnice.

Procedeul consta in:
1. activitate tehnologica de natura mecanica, fizica, chimica, care are ca efect obtinerea sau modificarea unui produs
2. metoda de lucru caracterizata prin etape de operare
3. noua utilizare a unui produs sau procedeu cunoscut.

In aplicarea regulamentului urmeaza ca directorul general al OSIM sa emita instructiuni, care se vor publica in Monitorul Oficial.

Pentru STIRI.JURIDICE,
SAVESCU & ASOCIATII 
SSA

Aflaţi mai mult despre

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.