Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 

Asigurarile de credite. Norme de aplicare
23.06.2008 | JURIDICE.ro, SOVA & ASOCIATII

JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial, partea I, nr. 460 din 19 iunie 2008 a fost publicat Ordinul presedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor nr. 10 din 17 iunie 2008 pentru punerea in aplicare a Normelor privind asigurarile de credite.

Conform acestor norme, societatile de asigurare/reasigurare care subscriu riscuri incluse in clasa 14 – "asigurari de credite" sunt obligate sa constituie o rezerva de egalizare pentru clasa de asigurari de credite, destinata acoperirii oricarui deficit tehnic ce poate aparea la aceasta clasa de asigurare intr-un exercitiu financiar, fara a se aplica operatiunilor de asigurari de credite la export in contul statului sau garantate de acesta.

Constituirea rezervei de egalizare este obligatorie doar atunci cand, intr-un exercitiu financiar, valoarea primelor brute subscrise pentru clasa 14 este cel putin egala cu 4% din valoarea primelor brute subscrise pentru asigurarile generale sau este cel putin egala cu echivalentul in lei a 2.500.000 euro, calculat la cursul comunicat de B.N.R. in ultima zi lucratoare a perioadei de raportare.

Rezerva de egalizare va putea fi eliberata, cu acordul prealabil al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, in cazul in care societatile de asigurare/reasigurare nu mai subscriu riscuri din clasa 14 si nu mai detin expuneri pentru aceste riscuri.

Pentru STIRI.JURIDICE,
SOVA & ASOCIATII

Sova si asociatii

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.