Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 
Print Friendly, PDF & Email

Asigurarile de credite. Norme de aplicare
23.06.2008 | JURIDICE.ro, SOVA & ASOCIATII

In Monitorul Oficial, partea I, nr. 460 din 19 iunie 2008 a fost publicat Ordinul presedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor nr. 10 din 17 iunie 2008 pentru punerea in aplicare a Normelor privind asigurarile de credite.

Conform acestor norme, societatile de asigurare/reasigurare care subscriu riscuri incluse in clasa 14 – "asigurari de credite" sunt obligate sa constituie o rezerva de egalizare pentru clasa de asigurari de credite, destinata acoperirii oricarui deficit tehnic ce poate aparea la aceasta clasa de asigurare intr-un exercitiu financiar, fara a se aplica operatiunilor de asigurari de credite la export in contul statului sau garantate de acesta.

Constituirea rezervei de egalizare este obligatorie doar atunci cand, intr-un exercitiu financiar, valoarea primelor brute subscrise pentru clasa 14 este cel putin egala cu 4% din valoarea primelor brute subscrise pentru asigurarile generale sau este cel putin egala cu echivalentul in lei a 2.500.000 euro, calculat la cursul comunicat de B.N.R. in ultima zi lucratoare a perioadei de raportare.

Rezerva de egalizare va putea fi eliberata, cu acordul prealabil al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, in cazul in care societatile de asigurare/reasigurare nu mai subscriu riscuri din clasa 14 si nu mai detin expuneri pentru aceste riscuri.

Pentru STIRI.JURIDICE,
SOVA & ASOCIATII

Sova si asociatii


Aflaţi mai mult despre
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.