Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

Alti politisti trimisi in judecata…
23.06.2008 | JURIDICE.ro, DNA

JURIDICE - In Law We Trust

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie efectueaza cercetari penale fata de inculpatii:
PROCA Traian, agent de politie la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si inmatriculari Vehicule (S.P.C.R.P.C.I.V.) Arges, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de aderare la un grup infractional organizat si luare de mita;
IONITA Virgil, agent de politie la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si inmatriculari Vehicule (S.P.C.R.P.C.I.V.) Arges, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de aderare la un grup infractional organizat si fals intelectual in forma continuata;
CIRIPAN Ion, administrator si director la S.C. CRI-MAR Auto Company SRL, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de aderare la un grup infractional organizat si fals material in inscrisuri oficiale, in forma continuata.

Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat ca cei trei inculpati au aderat la grupul infractional constituit pe raza judetului Arges care, in perioada martie – iunie 2008, a actionat in scopul obtinerii unor sume de bani pretinse si primite de la mai multe persoane, pentru ca in schimbul banilor sa le faciliteze obtinerea permiselor de conducere de la S.P.C.R.P.C.I.V. Arges.

Concret, cei trei inculpati au intocmit acte falsificate folosite de ceilalti membrii ai grupului pentru inlesnirea obtinerii frauduloase a permiselor de conducere. In plus, inculpatul Proca Traian, a pretins si primit, prin intermediul altei persoane, suma de 2000 de euro de la un denuntator, pentru a-i facilita acestuia obtinerea frauduloasa a permisului de conducere valabil pentru mai multe categorii.

Inculpatilor li s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala iar la data 20 iunie 2008, procurorii anticoruptie au dispus retinerea inculpatilor pe o perioada de 24 de ore. La data de 21 iunie 2008, Curtea de Apel Bucuresti a dispus arestarea celor trei inculpati pe o perioada de 29 de zile.

In aceeasi cauza, un numar de alti 17 inculpati sunt cercetati in stare de arest preventiv de procurorii D.N.A pentru ca au inlesnit obtinerea frauduloasa a permiselor de conducere auto, in schimbul unor sume de bani.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala necesara in vederea propunerii unor masuri preventive, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

In instrumentarea acestei cauze, procurorii DNA au colaborat cu ofiteri din cadrul Directiei Generale Anticoruptie, cu ofiteri din cadrul D.G.I.P.I. si cu ofiteri din cadrul Jandarmeriei Romane.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.