Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Curtea Internațională de Justiție. Croația și Serbia nu au comis genocid în războiul din Yugoslavia


4 februarie 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Flux informații

Curtea Internațională de Justiție de la Haga a decis în ședința de marți, 3 februarie 2015, că nici Croația și nici Serbia nu au comis genocid, una împotriva celeilalte, în perioada războiului din Yugoslavia din 1990, potrivit Reuters.

Peter Tomka, președintele Curții Internaționale de Justiție, a declarat că ambele state au comis crime în perioada conflictului, dar intenția de a comite genocid – prin distrugerea unei populații în totalitate sau în parte – nu a putut fi dovedită.

Nikola Selakovic, ministrul de Justiție din Serbia, a afirmat: ”Sentința marchează sfârșitul unei pagini din trecut și sunt convins că vom începe o nouă pagină a viitorului, mai bună și mai frumoasă.”

Vesna Pusic, ministrul Afacerilor Externe din Croația, consideră că sentința contribuie la ”închiderea unui capitol istoric și la trecerea către o perioadă mai bună și mai sigură pentru populația din această parte a Europei.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică