Barouri [UNBR, INPPA, barouri]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu Uniunea Naţională a Barourilor din România
Print Friendly, PDF & Email

UNBR. Aspecte privind profesia de avocat
04.02.2015 | JURIDICE.ro


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

Uniunea Națională a Barourilor din România a publicat marți, 3 februarie 2015, un comunicat cu privire la aspectele privind profesia de avocat, analizate în cadrul şedinţei Comisiei Permanente, din 30 ianuarie 2015.

Comunicatul integral:
„Vineri, 30 ianuarie 2015, a avut loc prima şedinţă, din acest an, a Comisiei Permanente a Uniunii Naţionale a Barourilor din România.
La şedinţă au participat membrii Comisiei Permanente, membrii Consiliului de Conducere al INPPA, Preşedintele şi Vicepreşedintele Casei de Asigurări a Avocaţilor şi şefii Departamentelor organizate în cadrul INPPA.
De asemenea, au participat, în calitate de invitaţi:
– Badea Marius Tudose, Preşedintele CSM
– Bogdan Gabor, Vicepreşedintele CSM,
– Irina Kuglay, consilier al Procurorului General,
– Bogdan Ciucă, Preşedintele Comisiei Juridice, de Disciplină şi Imunităţi a Camerei Deputaţilor,
– Liviu Stancu, secretar de Stat în Ministerul Justiţiei,
– Lucian Dan Vlădescu, consilier al Ministrului Justiţiei.

Reprezentanţii Ministerului Justiţiei au solicitat reprezentanţilor profesiei de avocat precizări referitoare la nevoile punctuale ale avocaţilor în ceea ce priveşte activitatea desfăşurată în cadrul locaţiilor instanţelor, pentru ca aceste cerinţe să poată fi integrate eficient în Regulamentul de organizare al instanţelor.

S-au luat în discuţie aspectele privitoare la avocatura clandestină şi progresele realizate în combaterea acestui fenomen: măsurile întreprinse de UNBR privind aducerea la zi a tabloului avocaţilor ce urmează a fi consultat de către instanţe. În ceea ce priveşte proiectul privind cardul european de avocat, s-a concluzionat că acesta a fost implementat cu succes în marea majoritate a barourilor.

S-a adus în discuţie proiectul legislativ, ce urmează a fi iniţiat, cu privire la insolvenţa persoanei fizice, şi s-a solicitat Corpului avocaţilor implicarea în acest proiect.

În cadrul şedinţei, s-a hotărât continuarea activităţii comisiei desemnate pentru finalizarea regulamentului privind arbitraj profesional, comisia urmând să prezinte un proiect finalizat în proxima şedinţă.

În cadrul dezbaterilor comune ale Consiliului de Conducere cu Comisia Permanentă, au fost analizate evaluările formatorilor din cadrul INPPA. S-a decis ca evaluările să fie comunicate, pentru avizare, către Consiliul Ştiinţific al INPPA.”

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate