Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

UNBR. Aspecte privind profesia de avocat


4 februarie 2015 | JURIDICE.ro
Secţiuni: UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Uniunea Națională a Barourilor din România a publicat marți, 3 februarie 2015, un comunicat cu privire la aspectele privind profesia de avocat, analizate în cadrul şedinţei Comisiei Permanente, din 30 ianuarie 2015.

Comunicatul integral:
„Vineri, 30 ianuarie 2015, a avut loc prima şedinţă, din acest an, a Comisiei Permanente a Uniunii Naţionale a Barourilor din România.
La şedinţă au participat membrii Comisiei Permanente, membrii Consiliului de Conducere al INPPA, Preşedintele şi Vicepreşedintele Casei de Asigurări a Avocaţilor şi şefii Departamentelor organizate în cadrul INPPA.
De asemenea, au participat, în calitate de invitaţi:
– Badea Marius Tudose, Preşedintele CSM
– Bogdan Gabor, Vicepreşedintele CSM,
– Irina Kuglay, consilier al Procurorului General,
– Bogdan Ciucă, Preşedintele Comisiei Juridice, de Disciplină şi Imunităţi a Camerei Deputaţilor,
– Liviu Stancu, secretar de Stat în Ministerul Justiţiei,
– Lucian Dan Vlădescu, consilier al Ministrului Justiţiei.

Reprezentanţii Ministerului Justiţiei au solicitat reprezentanţilor profesiei de avocat precizări referitoare la nevoile punctuale ale avocaţilor în ceea ce priveşte activitatea desfăşurată în cadrul locaţiilor instanţelor, pentru ca aceste cerinţe să poată fi integrate eficient în Regulamentul de organizare al instanţelor.

S-au luat în discuţie aspectele privitoare la avocatura clandestină şi progresele realizate în combaterea acestui fenomen: măsurile întreprinse de UNBR privind aducerea la zi a tabloului avocaţilor ce urmează a fi consultat de către instanţe. În ceea ce priveşte proiectul privind cardul european de avocat, s-a concluzionat că acesta a fost implementat cu succes în marea majoritate a barourilor.

S-a adus în discuţie proiectul legislativ, ce urmează a fi iniţiat, cu privire la insolvenţa persoanei fizice, şi s-a solicitat Corpului avocaţilor implicarea în acest proiect.

În cadrul şedinţei, s-a hotărât continuarea activităţii comisiei desemnate pentru finalizarea regulamentului privind arbitraj profesional, comisia urmând să prezinte un proiect finalizat în proxima şedinţă.

În cadrul dezbaterilor comune ale Consiliului de Conducere cu Comisia Permanentă, au fost analizate evaluările formatorilor din cadrul INPPA. S-a decis ca evaluările să fie comunicate, pentru avizare, către Consiliul Ştiinţific al INPPA.”

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro