Secţiuni » Arii de practică » Business » Drept comercial
Drept comercial
ConferinţeCărţiProfesionişti

VILAU | ASOCIATII continuă seria victoriilor pentru Aeroportul Internațional Timișoara ”Traian Vuia” în litigiile inițiate de compania insolventă Carpatair
04.02.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Drept comercial, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Instantele de judecata au dat castig de cauza Aeroportului International Timisoara ”Traian Vuia”, dispunand – in baza argumentelor dezvoltate de avocatii de la VILAU | ASOCIATII – respingerea actiunii Carpatair ca inadmisibila, solutia fiind confirmata irevocabil de Inalta Curte de Casatie si Justitie la 15 ianuarie 2015. Carpatair contestase dreptul Aeroportului International Timisoara ”Traian Vuia” de a stabili/percepe tarifele CIAS (tariful pentru supravegherea si mentinerea obiectivelor necesare sigurantei pasagerilor) si PMR (tarif aferent serviciilor de handling pentru persoane cu mobilitate redusa), solicitand instantei de judecata sa constate lipsa de temei cu privire la aceste doua tarife.

Demersurile neintemeiate si sicanatorii ale Carpatair in legatura cu acest subiect au inceput chiar din 2012, atunci cand a solicitat anularea tarifului de dezvoltare stabilit de Aeroportul International Timisoara ”Traian Vuia”, pretinzand in mod nereal ca stabilirea si colectarea acestui tarif aeroportuar ar fi avut ca unic scop favorizarea operatorului aerian Wizzair. In mod temeinic, insa, instanta de judecata a admis argumentele formulate de Aeroportul International Timisoara ”Traian Vuia”, dispunand respingerea cererii de chemare in judecata ca nefondata.

Carpatair a contestat nu doar majoritatea tarifelor aeroportuare, in incercarea de a evita plata acestora, pentru ca apoi sa intre in insolventa in mod voluntar, dar a contestat si contracte comerciale incheiate cu Aeroportul International Timisoara cu alti operatori aerieni. Intr-un asfel de litigiu, in care compania insolventa Carpatair a acuzat ca un contract de marketing incheiat cu Wizzair ar fi constituit un ajutor de stat, Curtea de Apel Bucuresti i-a respins acesteia apelul la 2 decembrie 2014, stabilind in mod definitiv ca actiunea formulata de Carpatair este inadmisibila.

Echipa de profesionisti care a contribuit la succesele recente ale Aeroportului International Timisoara ”Traian Vuia” este coordonata de Dragos Mihail Vilau, avocat asociat coordonator, Teodor Hnatec, avocat senior coordonator litigii, si Catalina Ana, avocat senior coordonator concurenta si ajutor de stat.

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti