Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Citeşte mai mult: Drept penal

PICCJ. Iniţiere şi constituire a unui grup infracţional organizat, înșelăciune, tăinuire. Percheziții

5 februarie 2015 | Elena TOMACINSCHI, Georgiana-Camelia LUCIU, Elena TOMACINSCHI

PICCJ. Iniţiere şi constituire a unui grup infracţional organizat, înșelăciune, tăinuire. Percheziții. 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie efectuează cercetări într-o cauză penală având ca obiect săvârşirea unor infracţiuni de iniţiere şi constituire a unui grup infracţional organizat, aderarea sau sprijinirea unui astfel de grup, înşelăciune şi tăinuire.

În cursul zilei de joi, 5 februarie 2015, în baza unor autorizaţii emise de către instanţă, sub coordonarea procurorilor din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică, ofiţeri şi lucrători ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Furturi de Autovehicule şi ai Serviciului de Poliţie pentru Intervenţie Rapidă, precum şi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţeană Ilfov – Serviciul de Investigaţii Criminale, ai Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia de Investigaţii Criminale, ai Serviciului Independent pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale şi ai Institutului Naţional de Criminalistică, efectuează percheziţii în 14 locaţii situate pe raza Municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov.

Din cercetările efectuate până în acest moment a rezultat că, în perioada iulie 2014 – februarie 2015, o grupare infracţională, ai cărei membri se deplasau frecvent în statele membre UE, închiria autovehicule de lux de la societăţi rent-a-car, pe care le transportau în România, în scopul valorificării pe nedrept a acestora.
Modul de operare al grupului infracţional era de a identifica societăţi de închirieri vehicule de pe teritoriul altor state, având scop de a induce în eroare reprezentanţii acestor societăţi comerciale, pentru a intra în posesia unor autovehicule cu valoare mare, an de fabricaţie 2013-2015, pe care să le transporte imediat pe teritoriul României şi ulterior a le valorifica în mod fraudulos.

În documentarea activităţii infracţionale, procurorii au beneficiat de suportul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii.
Pe măsura derulării cercetărilor, va fi informată opinia publică.

:: sursa: www.mpublic.ro

Georgiana-Camelia LUCIU
Elena TOMACINSCHI

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică